Başkan yeniden adaylığını açıkladı

Kayseri'de Mimarlar Odası seçime gidiyor. Mevcut başkan yeniden aday olduğunu açıkladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Başkan yeniden adaylığını açıkladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Mimarlar Odası Kayseri Şubesi 20 Ocak Cumartesi günü 17. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirecek. Seçim ise 21 Ocak Pazar günü Erciyes Kültür Merkezi’nde saat: 09:00-17:00 arasında gerçekleştirilecek. 

‘Kayseri bölgede önemli bir mimarlık merkezi olacaktır’

Başkanlık için Mimarlar Odası Kayseri Şubesi mevcut başkanı Murtaza Er, yeniden aday olduğunu açıkladı. “Mesleğimiz için emek vermeye devam” diyerek seçimlerde aday olduğunu açıklayan Er: “Mimarlar odasının genel yapısının zor zamanlar geçirdiği dönemde inisiyatif alarak aday olduk ve 2 yıl boyunca üyelerimizin sorunlarını dile getirmeye çalıştık. Bir üyemiz dahi bizden bir talepte bulunsa onun sorununu duyurmak için mücadele ettik. Gerek tarihi dokusu ile gerek mevcut mimarlık fakülteleri potansiyeli ile bu şehrin mimarlık şehri olduğunu ifade edip Kentte ilk defa mimarlık festivallerini biz düzenledik. Her yıl daha da gelişerek kentin önemli bir simgesi olacak bu festivallerle Kayseri bölgede önemli bir mimarlık merkezi olacaktır.” dedi.

Ülkedeki kötü mimarlık sorunun sadece mimarların sorunu olmadığını ifade eden Er, konuşmasını şöyle sürdürdü; 
“Göreve başladığımız ilk günden itibaren olması muhtemel depremler adına alınması gereken önlemler konusunda uyarılar ve önerilerde bulunduk. Ve ne yazık ki yaşanan 6 Şubat depremlerinde ülke olarak çok büyük acılar yaşadık. Ancak biz depremin ilk gününden itibaren sahada olan bir meslek örgütü olarak bu acıları unutturmayacağımızı belirtip bu yönde çalışmalar gerçekleştirdik. 

Ülkedeki kötü mimarlık sorunun sadece mimarların sorunu olmadığını ifade edip tüm paydaşları kentlerimiz için doğru politikalar üretmeye davet ettik. Şu an geldiğimiz durumda ocak ayının 21 inde oda şubemizin seçimleri var. Genel kurul süreci başlamasıyla yoğun bir şekilde üyelerimizi ziyaret edip görüşlerini alıyoruz onlardan gelen geri dönüşleri de dikkate alıp Biz de mesleğimiz için emek vermeye devam diyoruz ve seçimlerde aday olduğumuzu duyuruyorum.”