Başkan yaptıklarını ve yeni projelerini tek tek anlattı

Yahyalı Belediye Başkanı ve Başkan adayı Esat Öztürk, Olay Türk TV'deki Yüz Yüze Programı'nda, geçmişte gerçekleştirdiği ve 31 Mart Yerel Seçimleri için hazırladığı 70 projeyi tek tek anlattı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Başkan yaptıklarını ve yeni projelerini tek tek anlattı

Gazeteci Osman Çiftçi ve Cem Atakan’ın sunduğu Olay Türk TV’deki "Seçim Özel Yüz Yüze" programının konuğu Yahyalı Belediye Başkanı ve Adayı Esat Öztürk oldu. Programda Başkan Öztürk, geçmişte gerçekleştirdiği ve gelecekte yapmayı planladığı projeleri detaylı bir şekilde sıraladı.

Öncelikle, 31 milyon TL'ye mal olan asfalt plenti, meydan projesi, tır ve kamyon garajı, Gözbaşı Parkı Mesire Alanı, 3 bin metrekare kapalı pazar yeri, 100 km sıcak asfalt yapımı, 28 mahalle konağı, 20 çim halı saha, okulların çevre düzenlemesi, 200 bin metrekare sathi kaplama, 300 bin metrekare kilitli parke kaplama, 100 yataklı yeni devlet hastanesi yer tahsisi, elma ve kültür festivalleri, mini terminal, Yeşilköy şelalesinin mesire alanı, yaz spor okulları, kavşak düzenlemeleri, tek tip tabela, hatıra ormanları, amatör spor kulüplerine destekler, hibe iş makineleri alımı, dış cephe düzenlemeleri, belediye ilhanımın düzenlenmesi, 75 kişilik tekstil atölyesi, dere ıslah çalışmaları, ve dekoratif aydınlatma gibi birçok hizmetin gerçekleştirildiğini açıkladı.

Başkan yaptıklarını ve yeni projelerini tek tek anlattı

31 Mart Yerel Seçimleri için ise yapmayı planladığı 70 projeyi açıklayan Başkan Esat Öztürk, geçtiğimiz aylarda ilçeye kazandırılan asfalt plenti ile vatandaşlara konforlu yol hizmeti sunulmaya başlandığını vurguladı. Başkan Öztürk’ün gelecekte yapmayı planladığı projeler arasında Ağçaşar Millet Bahçesi 1. Etap Projesi, 200 kişilik tekstil fabrikası, yeni sanayi sitesi, kongre ve kültür merkezi, bölge otoparkları, Seydili Mahallesi park yapımı Kocaçay Yürüyüş Konsolu, taşkın kanallarının ıslahı, Derebağ Turizm Yolu Projesi, Oğlakcı Yaylası Mesire Alanı, Çavdaruşağı Kamp Merkezi, trap atışları poligonu, Fevziçakmak Seyir Parkı, yarım olimpik yüzme havuzu, öğrencilere burs ve kırtasiye yardımı, elma festivallerinin devamı, çocuklar için trafik parkı, küçükbaş hayvan mobil dezenfektan ünitesi, Zamantı Irmağı rafting parkuru gibi turizm, ekonomi, sosyal hayat ve eğitime büyük katkı sağlayacak projelerini anlattı.

Başkan yaptıklarını ve yeni projelerini tek tek anlattı

Programda Başkan Esat Öztürk'ün vurguladığı bir diğer önemli nokta ise ilçenin 300 kamera ile izlenmesiydi. Güvenli bir ilçe olduğunu belirten Başkan Öztürk, "üç yüz kamera ile ilçemizi güvenli hale getirdik. İş insanlarına mahallelerine kamera alarak güvenliği artırmaları çağrısında bulunduk. MOBESE sistemine dahil olduk. Bundan sonra inşallah hırsızlık olayları yaşanmaz, ancak hırsızlar bazen taktik değiştiriyorlar, bu yüzden Yahyalı'ya gelirken beş defa düşünsünler" şeklinde konuştu.