Başkan'dan Hekime saldırı açıklaması!

Kayseri'de Veteriner hekim uğradığı saldırı sonrasında yaralandı. Kayseri Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Akgün Ergül, olayla ilgili açıklama yaptı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Başkan'dan Hekime saldırı açıklaması!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de Veteriner hekim uğradığı saldırı sonrasında yaralandı. Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Veteriner Hekim Ersin Aydın, ithal besicilik hayvanlarının karantina süresi içersinde yapılması gereken testler için kan alımı sırasında alandaki başka bir Brangus cinsi hayvanın saldırısına uğradı. Yaşanan olayın ardından Kayseri Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Akgün Ergül:Akgün Ergül, olayla ilgili açıklama yaptı. 

Başkan'dan Hekime saldırı açıklaması!

Başkan Ergül, "Kayseri İli Melikgazi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde Veteriner Hekim olarak görev yapan meslektaşımız Ersin Aydın, ithal hayvanlardan kan alması esnasında bir hayvanın sıkıştırarak savurması sonucu kafasını zaptırapt demirine çarparak yaralanmıştır. Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz" dedi.

Başkan'dan Hekime saldırı açıklaması!

BAŞKAN YIPRANMA İSTEDİ
Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ergül, ayrıca yaşanan olayın ardından Veteriner Hekimlerin yaşadıkları sorunları da gündeme taşıdı. Ergül, "Veteriner hekimler, mevcut kanunlara göre sağlık hizmetleri sınıfında olmasına rağmen, uygulamada sağlık hizmetleri sınıfında değerlendirilmemekte, Fiili Hizmet Süresi ve Yıpranma zammından  faydalanamamaktadırlar. Veteriner Hekimlerin özlük hakları, yaşam ve çalışma koşulları mevcut yasalara göre düzenlenmelidir" dedi. 

Başkan'dan Hekime saldırı açıklaması!

VETERİNERE SALDIRAN HAYVAN TÜRÜ BRANGUS!
Brangus ırkı 1912'de Amerika'daki yetiştiriciler tarafından 3/8 Brahman ırkı, 5/8 Angus ırkı sığır'dan oluşturulmuştur. Buradaki amaç Angus kadar karkas özelliği ve güçlü yapısından; Brahman kadar zor şartlara dayanıklılık, yüksek döl verim özelliği ve birçok sığır ırklarından daha gelişmiş annelik içgüdüsünden faydalanmaktır. Rengi siyah veya kırmızıdır. Erkek ve dişileri doğuştan boynuzsuzdur. 
Canlı ağırlık: 615 kg/12 aylık erkek
Buzağı doğum ağırlığı: 40 kg