Başkan'dan Dede Torun Evi Projesi...

Hacılar Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Bilal Özdoğan projelerini Olay Türk TV'de ekranlara gelen 'Seçim Özel Yüz Yüze' programında anlattı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başkan'dan Dede Torun Evi Projesi...

Gazeteci Osman Çiftçi ve Gazeteci Cem Atakan'ın hazırlayıp sunduğu Olay Türk TV'de ekranlara gelen "Seçim Özel Yüz Yüze" programının konuğu Hacılar Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Bilal Özdoğan konuk oldu.

Önceki dönem ilçede gerçekleştirdiği ve yeni dönemde gerçekleştirmeyi planladığı projeleri tek tek anlatan Başkan Özdoğan'ın "Dede Torun Projesi" ise dikkat çeken projelerinden biri oldu. İlçe merkezinde Halit Özkaya Kütüphanesi'nin yanındaki kapalı pazar yerine yapılacak olan Dede Torun Evi Projesi ile Başkan Özdoğan nesiller arası tercübe aktarımının sağlanacağını belirtti.

Başkan'dan Dede Torun Evi Projesi...

Proje hakkında Başkan Özdoğan şunları söyledi; "Dedenin tecrübesinden torunlarımız faydalansın. Dedenin hayat hikayesini dinlesin. Burada tabii dede torunu temsili. Mümkünse tabii kendi dedesi kendi torununu buluşturacağız. Bizim sosyal bir çalışmamız, yine hayırsever ailemizle birlikte yapacağımız bir çalışma. Çalışmalar birbirini hep tamamlar. Bu alan neresi efendim? Eee kütüphanemizin hemen bitişiğindeki kapalı pazar yerimiz. Kapalı pazar yerini alıyoruz. Neden alıyoruz? Kapalı pazar yeri orada artık belli bir süre sonra cevap veremez duruma gelecek. Neden? Işte bu kadar konut sayısı, bu kadar müstakil yapılar derken bizim burayı biraz daha TOKİ ve kentsel dönüşüm çalışması içerisinde bu aşağı mahallede bir noktada buluşturmamız gerekiyor. Daha büyük bir yer oluşturmamız gerekiyor. Kapalı pazar yerini oradan alacağız.

O pazar yerimizi oradan kaldırınca kütüphanemizin rahmetli Özkaya adına yaptıran kendisi eğitime çok düşkün bir büyüğümüzdü Halit abimiz, Allah razı olsun. Evlatları ve değerli eşleri Şerife Hanım teyzemiz, böyle bir proje olursa katkı verecek söylediler. Projemiz oluşturuluyor, ön çalışmadayız. Dedemiz bir gece, iki gece kalabilir, orada kişisel bakımları da yapılacak. Sadece orada bir sohbet alanı gibi değil, geçici konaklama alanı düşündük orada. Gece kalacak kişisel bakımları, banyosuydu, duşuydu, orada alacak. Ertesi gün de bir özel program yapacağız, tıraş imkanı varsa ihtiyacı ona göre odalarımız olacak. Anlaştığımız esnaf arkadaşlarımız orada hizmet edecekler. Akabinde belli zaman diliminde de biz gençlerimizle, torunlarımızla, dedelerimizi buluşturacağız. Niye? Geçmişten feyiz alacaklar, dedesinin askerlik anısı, o büyüğünün askerlik anısı, iş hayatıyla ilgili tecrübelerini biz gençlerimizle buluşturmak istiyoruz” dedi.

Başkan'dan Dede Torun Evi Projesi...