Başkan cezaevini ne yapacak!

Kapatılması sonrasında merak konusu olan cezaevinin ne yapılacağını belli oldu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başkan cezaevini ne yapacak!

Bünyan İlçesine yapılan Cezaevi Kompleksi sonrasında bazı ilçelerdeki cezaevleri kapatılmış Bünyan Cezaevine nakledilmişti. Cezaevi kapatılan ilçelerden biride Yahyalı İlçesi olmuş ve mahkumların nakli sonrasında cezaevi binasının ve arsasının ne olacağı merak konusu olmuştu.

Başkan cezaevini ne yapacak!

Geçtiğimiz günlerde Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk eski cezaevinin ne olacağını açıkladı. Arsa ve bina tahsisi Yahyalı Belediyesine geçen cezaevinin önce dış duvarlarının bir kısmı yıkılarak yol genişletme çalışması yapıldı. Dış duvarının yıkılma sebebi ise cezaevinin bulunduğu yerden geçen yolun dar olması sebebiyl ambulansların acil şekilde kullandığı ve çevre yoluna en yakın yol olduğu için yol genişletme çalışmaları yapıldı. 

Başkan cezaevini ne yapacak!

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk yol genişletme çalışmalarında yaptığı inceleme cezaevi binasının da ne olacağı açıkladı. Belediyenin güzel hizmetlerinde kullanacaklarını belirten Öztürk şu şekilde konuştu; “Mevcut tekstil atölyemize ek olarak burayı inşallah hizmete açacağız. Kadın istihdamına desteğimiz hep sürecektir.60 kişinin çalıştığı ilçedeki konfeksiyonun partneri olacak. Bu binayı tadilat edeceğiz konfeksiyon üzerine çalışan arkadaşları istihdam edeceğiz” dedi.

Başkan cezaevini ne yapacak!
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk binanın ve arsanın Yahyalı Belediyesine geçmesinde yardımlarını eksik etmeyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun ve Sayıştay üyesi Sayın Mehmet Şimşek sonsuz teşekkürlerini de iletti.