Başkan Çelik, Özhaseki'yi kızdırdı: Bu sözü söylemeye kimsenin hakkı da yok, haddi de değildir

Başkan Çelik, Özhaseki'yi kızdırdı: Bu sözü söylemeye kimsenin hakkı da yok, haddi de değildir
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. AK Parti’de yaşanan oy kaybını değerlendiren Özhaseki, “Kayseri’de parti olarak geri gidişimiz var” dedi. Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in, “Şapkamızı koysak kazanır dönemi bitmiştir” yönündeki açıklamalarına da tepki göstererek, “Bu sözü söylemeye kimsenin hakkı da yok, haddi de değildir”  şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ziyaret etti. Ziyarette gündeme ilişkin değerlendirmeler de bulunan Bakan Özhaseki, 24 Haziran seçim sonuçları ve AK Parti’de yaşanan oy kayıplarını değerlendirdi. Özhaseki, “Geri gidişimiz var” şeklinde konuştu. “Kayseri’deki milletvekili sayımız ittifakla beraber yine aynı” diyen Özhaseki,  “Millet bize kızınca ortağımıza yöneliyor. Biz Kayseri’de açılışları, temel atmaları birlikte yapacağız” dedi. AK Parti’nin eleştirilen milletvekili  listesi konusu da değerlendirmede bulunan Özhaseki, “İçeride kendimizi çok acımazsızca eleştirebiliyoruz. Bu anlamda da parti bu mekanizmayı başlattı” şeklinde konuştu.

“O NASIL OLMUŞ?”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in, bir röportajında kullandığı, “Şapkamızı da koyar kazanırız dönemi bitti” yönündeki sözleri de eleştiren Özhaseki, “Bu sözü söylemeye kimsenin hakkı da yok, haddi de değildir.” ifadeleri ile de dikkat çekti. Özhaseki, “Bu şehirde şimdiye kadar ben şapkamı, ceketimi gönderirim seçilir diyen bir allahın kulu çıkmamıştır. O nasıl olmuş. Söylememiştir. Önce söylenen sözün doğruluğuna inanayım. Bakın bu sözcük kimseye yakışmaz. Bu sözü söylemeye kimsenin hakkı da yok, haddi de değildir. Seçimler hiç şakaya alınan işler değildir. Ciddi bir iştir. Eğer seçilmek istiyorsanız kendinizi millete sevdireceksiniz bu kadar basit. Tek formülü var bu işin, hizmet edeceksiniz, kendinizi sevdireceksiniz. Ben burada 5 dönem yerel yönetimlerde aday oldum ve seçildim. Evet anketler yapılıyordu yüzde 60 yada 70’ler civarında çıkıyordu. Ama böyle hiç rehavete kapılıp ta geri çekildiğim olmadı. Çıktım yaptıklarımı anlattım, yapacaklarımı söyledim. Herkese düşende odur. Bunun dışında da bir sözcük bize yakışmaz. Bizim misyonumuzdaki arkadaşlarımıza yakışmaz” dedi.

“FETÖYLE MÜCADELE KUYUMCU TİTİZLİĞİYLE SÜRDÜRÜLMESİ LAZIM. MASUMLARIN AHI HEPİMİZİ YAKAR”

Özhaseki, “FETÖ ile ilgili ikinci bir mor beyin araştırması yapılıp yapılmayacağı” yönündeki soruya da “At izini it izine karıştırarak da devam ediyorlar. Böyle bir ortamda bu işin bir kuyumcu titizliğiyle sürdürülmesi lazım” dedi. Özhaseki,  şunları söyledi: “Bu FETÖ ile mücadele konusunda uzman arkadaşlar var. İlgili Bakan ve başbakan yardımcıları arkadaşlarımız var. Orada suçlu olanın cezasının verilmesi ama türlü suçlu değil de, ilişmiş, öyle gözüküyor, iftira edilmiş, birilerine bulaştırılmış bir sürüde insan var. Çünkü bunlara merhaba demeyen ve elini sıkmayan insan yok. Okuluna çocuğunu vermişler var, bankalarına gitmişler var yada bir şekilde ilişkiye girmeyen insan yok gibi. Önemli olan burada örgüt üyesi olup olmadığı,  hainlik içerisinde bulunup bulunmadığı, onlarda bunu bildikleri için her masum insana bulaştırabilmek adına her şeyi yapıyorlar. Şeytandan 2 tık ileri çalışan bir üst akıl var. Emin olun şeytan bile şaşırıyordur bunların taktiklerini görünce. At izini it izine karıştırarak da devam ediyorlar. Böyle bir ortamda bu işin bir kuyumcu titizliğiyle sürdürülmesi lazım. Masum insanların hiç birisinin ceza görmemesi lazım. Çünkü onların ahı hepimizi yakar. Ondan korkarız. O yüzden ciddi çalışmalar var. Önümüzdeki günlerde bunlar ortaya çıkar. “