Başkan Büyükkılıç'tan İsveç'te yaşanan skandal olay ile ilgili açıklama!

İsveç'te Kur'an yakma eylemine izin verildi...Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Başkan Büyükkılıç'tan İsveç'te yaşanan skandal olay ile ilgili açıklama!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İsveç’te polis Kur’an yakma eylemine izin verdi. Kurban Bayramı'nın ilk gününde yaşanan bu çirkin saldırı dünyanın 4 bir yanında yaşayan müslüman vatandaşlar tarafından çok büyük tepki aldı. Türkiye'de de birçok vatandaş bu olaya tepki açıklamaları yaptı. Siyasiler, iş insanları, bürokratlar, üst düzey yetkililer, Bakanlar, Milletvekilleri ve daha niceleri. 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı yazı ile tepkisini dile getirdi. Başkan Büyükkılıç yaptığı paylaşımda: 'İsveç’te Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik yapılan aşağılık eylemi şiddetle lanetliyor, mübarek Kurban Bayramı’nın ilk gününde bu alçaklığın yapılmasına göz yumanları da unutmayacağımızı belirtmek istiyorum.' ifadelerine yer verdi. 

Yaşanan olay

İsveç’te polis, Kurban Bayramı’nın ilk gününde başkent Stockholm’deki bir caminin önünde Kur’an-ı Kerim yakma eylemine izin verdi.
İsveç’te polis, Kurban Bayramı’nın ilk gününde provokatif bir eyleme imza attı. İsveç polisi, başkent Stockhlom’de bir caminin önünde Kur’an-ı Kerim yakma eylemine izin verdi. İsveç polisinin bu izni İsveç Yüksek Mahkemesi’nin iki hafta önce Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını yasaklayan kararı iptal etmesinin ardından geldi.
NATO üyeliği için Türkiye onayını bekleyen İsveç’te geçtiğimiz ocak ayında Danimarka’da aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi’nin (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakmış, bu provokatif eylem birçok ülkede protesto edilmişti.