Başkan Büyükkılıç'ın yeni hedefi belli oldu!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 50'nci Turizm Haftası'nda turizm temsilcilerini ağırladı. Kentte yürütülen arkeolojik kazı ve turizm projeleri masaya yatırılırken, Başkan Büyükkılıç Kayseri'nin turizm vizyonunu 'müzeler şehri' hedefiyle değerlendirdi.

TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 50’nci Turizm Haftası kapsamında turizm temsilcilerini ağırladı. Kentte yürütülen arkeolojik kazı ve turizm projeleri masaya yatırılırken, Başkan Büyükkılıç Kayseri’nin turizm vizyonunu “müzeler şehri” hedefiyle değerlendirdi.

 Büyükkılıç, 50’nci Turizm Haftası dolayısıyla Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

15-22 Nisan Turizm Haftası’nın 50’ncisi kentte çeşitli etkinlikler ve aktivitelerle kutlanırken, ziyaret Başkanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Ziyarete; Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı, Kenan Güllü, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Akşehirlioğlu, TÜRSAB Erciyes Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ali Emre Mart, Kayseri Otelciler Derneği Başkanı Murat Erdal, KAYTİD Başkanı Serdar Sarıçam ile otel yöneticileri ve turizmciler katıldı. Ziyarette ayrıca Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan da hazır bulundu.Başkan Büyükkılıç'ın yeni hedefi belli oldu!

Başkan Büyükkılıç: ‘Kayseri’yi müzeler şehri yapacağız’

Başkan Memduh Büyükkılıç yaptığı değerlendirmede Kayseri’de çok yönlü arkeolojik çalışmalar yürütüldüğünü vurguladı.

Başkan Büyükkılıç, 7,7 milyon yıllık fosil kazılarından mozaik yapılara kadar 8 farklı noktada kazı çalışması yapıldığını belirterek, bu çalışmaların inanç turizmine katkı sağladığını ifade etti.

Kayseri’nin “medeniyetler şehri” kimliğini güçlendirmeye devam ettiklerini belirten Büyükkılıç, şehrin müzeler şehri olması için gayret gösterdiklerini ve tüm kurumlarla uyum kültürü içerisinde çalıştıklarını dile getirdi.

Dursun,kazı için başvuru yapıldı 

Ziyarette konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, kentte yürütülen ve planlanan turizm çalışmaları hakkında Başkan Büyükkılıç’a kapsamlı bilgiler verdi.

Bakanlığımız ile görüştük, valimiz ile görüştük, buraya kazı için başvuru yapıldı, bu yıl Cumhurbaşkanlığı kararıyla kazı başlayacak. Başkan Büyükkılıç'ın yeni hedefi belli oldu!

‘Develi’de kazıyı başlatıp, tanıtacağız'

Develi bölgesindeki Gereme Harabeleri, Erciyes’in Develi yüzünde kazıya başlatıp, tanıtacağız. Altıncı, yedinci yüzyıla tarihlenen Bizans dönemine ait orta çağ kazısı, temizlik çalışması daha önce yapılmış, çok sayıda yapı kalıntısı var, bir kent olduğunu düşünüyoruz, hedefimiz daimi kazı çalışması haline getirmek, Cumhurbaşkanlığı kararı için bakanlığımıza sunacağız, Gereme çok veri sunacak.”

Dursun ayrıca, “Aynı zamanda Çomaklı yeraltı şehrinde de bir çalışma planlıyoruz. O kadar çok değerimiz var ki, hepsini açığa ve gün yüzüne çıkarıp ziyarete açmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.