Başkan Büyükkılıç'a çağrı: Bir saatinizi ayırın ve o projeden vaz geçin!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın seçim öncesi açıkladığı ve seçim sonrası yapmaya söz verdiği proje ile ilgili olarak dikkat çeken çağrı: Bir sabah,1 saatinizi ayırıp o kavşağı yerinde inceleyerek karar vermeniz bence iyi olacaktır. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Başkan Büyükkılıç'a çağrı: Bir saatinizi ayırın ve o projeden vaz geçin!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Kamil Karamete, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a çağrı yaptı. Karamete, Büyükkılıç'ın seçim öncesi duyurduğu proje ile ilgili seslendi ve projeden vaz geçilmesi önerisinde bulundu. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehrin en önemli ulaşım koridorları üzerinde yer alan Kartal Kavşağı’nda katlı kavşak planlaması ile transit trafik akışının sağlanarak trafik sorunlarının çözüme kavuşturulmasının amaçlanacağını açıklamıştı. 

Başkan Büyükkılıç'a, çağrı: Bir saatinizi ayırın ve o projeden vaz geçin!

Başkan Büyükkılıç, günde 85 bin aracın geçtiği, pik saatlerde saatte zaman zaman 8 bin 500 aracın geçiş yaptığı Kartal Kavşağı’nda yeni projenin hayata geçirileceğini ifade etmişti. 

Başkan Büyükkılıç'a, çağrı: Bir saatinizi ayırın ve o projeden vaz geçin!

Büyükşehir hemzemin ve üstgeçit olacak şekilde 3 katlı kavşak planlaması yapıyor

Büyükkılıç, projeyle ilgili olarak, 'Kartal Kavşağı’mızla birlikte üniversitemizin önündeki kavşakla devam ediyoruz. Tacettin Bulvarı kısmına gelen kavşak ve aynı zamanda Hisarcık tarafından inen kavşak şeklinde toplam 4 kavşak hayata geçmiş olacak. Kartal bölgesindeki kavşakların planlanması kapsamında kavşaklarda altgeçit, hemzemin ve üstgeçit olacak şekilde 3 katlı kavşak planlaması ile transit trafik akışının sağlanarak trafik sorunlarının çözüme kavuşturulacak' ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Büyükkılıç'a, çağrı: Bir saatinizi ayırın ve o projeden vaz geçin!

Kartal katlı kavşağı gerekli mi?

Büyükkılıç'ın bu yöndeki projesi ile ilgili çağrı yapan Karamete, 'Kartal katlı kavşağı gerekli mi?' diye sordu.  Karamete, 'Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Memduh Büyükkılıç a çağrım şudur; seçim öncesi alelacele açıkladığınız bu projeden vaz geçmeniz, hatta, bu şehri düşünen insanları ve uzmanları davet ederek, bir sabah,1 saatinizi ayırıp o kavşağı yerinde inceleyerek karar vermeniz bence iyi olacaktır' dedi.  Bölgeyi kendisinin de sıklıkla kullandığını dile getiren ve bölgede katlı kavşak ihtiyacının olmadığını savunan Karamete, 'Kartal şehitliği, diğer tarafta en güzel Erciyes manzarasının olduğu bu kavşağı bozmanın bir faydası olmayacağı kanaatindeyim' ifadelerini de kullandı.

Başkan Büyükkılıç'a, çağrı: Bir saatinizi ayırın ve o projeden vaz geçin!

İşte Karamete'nin o çağrısı

Karamete, çağrısında şu ifadeleri kullandı: Sayın Memduh Büyükkılıç a çağrım. Kartal Kavşağı gerekli mi? Neredeyse hergün hem sabah 08.00-09.00  ile akşam üzeri 17.00-18.00 arası trafiğin en yoğun olduğu saatlerde Kartal kavşağından geçiyorum. Sabahları gerek Hisarcık’a, gerekse Kartal bulvarındaki İş yerime giderken Erciyesimizin belkide en güzel göründüğü yerde en fazla 5-6 dakika, yada en fazla 2 ışık süresi kadar bekliyorum. Geçen gün merak edip, en yoğun saatte yarım saat kadar orada dolaştım ve gerçekten katlı kavşak gereklimi diye düşündüm. Kadir Dayıoğlu  abim, buraya yapılacak katlı kavşağa gerek olmadığını, Büyükşehirlerde trafikte 5-10 dakika beklememek için katlı kavşak yapılmasının doğru olmayacağını defalarca yazdı. Bende aynı görüşteyim. Üstelik bir tarafta Kartal şehitliği, diğer tarafta en güzel Erciyes manzarasının olduğu bu kavşağı bozmanın bir faydası olmayacağı kanaatindeyim. Hatırlarsanız orada, üzerinden su akan ne olduğu belli olmayan ucube bir yapı vardı da, benim defalarca yaptığım tepkiler üzerine kaldırılmıştı. Ayrıca araç alt geçit ve yaya üst geçitleri için acil olan yerler, tranvay hattı ile araç trafiğinin karşılaştığı kavşaklardır. Buralarda araçların bekleme süreleri neredeyse 15-20 dakikayı bulmaktadır.  Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Memduh Büyükkılıç a çağrım şudur. Seçim öncesi alelacele açıkladığınız bu projeden vazgeçmeniz, hatta, bu şehri düşünen insanları ve uzmanları davet ederek, bir sabah, 1 saatinizi ayırıp o kavşağı yerinde inceleyerek karar vermeniz bence iyi olacaktır.