Başkan adayının gündeminde işsiz gençler var

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için çalışanlarına hız veren adaylar projelerini açıklamayı da sürdürüyor. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başkan adayının gündeminde işsiz gençler var
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yerel seçimler için geri sayım başladı. Başkan adayları da çalışmalarını hızlandırdı. Aktif olarak sahada olan adaylar hem vatandaşların sorunlarını dinliyor hem de yapacakları projeleri anlatıyor. 

Bu kapsamda Kocasinan Belediye Başkan Adayı Yurder Şahin, yeni projesini açıkladı. ‘Beka Projesi’ni anlatan Şahin, gençlerin yaşadığı işsizlik konusuna değindi. “Türkiye, son yıllarda gençlerimizin ekonomik belirsizliklerle karşı karşıya kaldığı bir ülke haline geldi.” diyen Şahin, “Gelecek kaygısı ve işsizlik sorunları, gençlerimizi etkilemekte ve Türkiye’nin karşılaştığı en önemli sosyo-ekonomik sorunlar arasında yer almaktadır.” ifadelerini kullandı. 

‘Gençlerimize ve çocuklarımıza umut olmak istiyoruz’

Açıklamasında gençlere ve çocuklara umut olmak istediklerini aktaran Şahin, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “ Yapılan bazı çalışma ve anketleri yakından takip ediyoruz. Gençlerimiz bizim geleceğimiz derken gençlerimize bugün sahip çıkmak istiyoruz. Beyin göçü bir beka sorunudur.  Mutsuzluğun ve yurtdışına yerleşme isteğinin yeni kuşaklarda daha yüksek olduğu da biliyoruz. 

Yurder Şahin, Ülkemizden umudunu kesmiş gençlerimize ve çocuklarımıza umut olmak istiyoruz diyerek ekledi. ” Biz gençlerimiz için iş garantili meslek edinme kursları açacağız. Hayırsever iş insanlarının desteği ile okul sayılarını artırıp karanlık havada değil aydınlıkta eğitim almalarını sağlayacağız. Okul sayılarımızı iki katına çıkararak konforlu eğitim almalarına öncü olacağız.” 

Bilhassa çalışan kadınları zorlayan konulara da değinen Şahin, kreş fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirterek mahalle kreşleri açacaklarını ifade etti.