Başkan'a deprem haberi canlı yayında verildi

Başkan'a deprem haberi canlı yayında verildi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, belediye sınırları içerisinde yer alan Molu’da yaşanan deprem haberini canlı yayındayken aldı.

 

38 Kent TV’de Gazeteci Osman Çiftci’nin sunduğu ve Ramazan ayına özel konuların yanı sıra gündeme dair çalışmaların da masaya yatırıldığı, “Kent Sohbetleri” programına konuk olan Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar, merkez üssü Molu Mahallesi olan 2,9 şiddetindeki depremi program devam ederken Gazeteci Çiftci’den canlı yayında öğrendi. Gazeteci Osman Çiftci, deprem anında canlı yayında stüdyodaki fonun sallandığını gördüğünü ancak başka nedenden dolayı olduğunu düşündüğünü belirtti. “Depreme canlı yayında yakalandık” diyen Başkan Çolakbayrakdar ise, depremin coğrafyaların bir gerçeği olduğunu belirtti.

Çolakbayrakdar, daha sonra programda soru üzerine riskli binalar ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çolakbayrakdar, “Bazı mahallelerde yıkımların kısa sürede yapılması gerekiyor. Çünkü artık oralar taşınmaz halde. Kentsel Dönüşüm çalışmalarında da riskli olan yapıları elden geçiriyor ve  gerekli çalışmaları yapıyoruz. Örneğin Yunus Emre Mahallesi’nde önemli bir noktaya geldik. Yüzde 80’lere varan hayırlı yıkımlar ulaştık. Çünkü yıkım diyince biraz olumsuz bir şeymiş gibi algılanıyor. Bu işleir yaparken de vatandaşlarımızla bir bir görüşmeler yapılıyor, anlatılıyor yapılacak işler. Biz öncelikle rıza konusuna önem veriyoruz” dedi. Haber: Cafer ZENGİN