Başkan 40'ın üzerindeki yıkım yerinden canlı yayın yaptı.. Bakın neler söyledi…

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kazım Karabekir'de yapılan yıkım çalışmalarına katıldı. Başkan Palancıoğlu, buradan canlı yayın yaptığı sırada bakın neler söyledi? Detaylar Kayseri Olay'ın, Kayseri haberinde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başkan 40'ın üzerindeki yıkım yerinden canlı yayın yaptı.. Bakın neler söyledi…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Kazım Karabekir Mahallesi’nde 20 blok 800 daire için yıkım çalışmaları yapılıyor. 100 bin metrekare alanda yapılacak kentsel dönüşüm blokları için çalışmalar sürerken Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da bölgeye gitti. Başkan Palancıoğlu, buradan birde canlı yayın gerçekleştirdi. 

‘Kentsel dönüşüm ile ilgili iyi bir yol almış durumdayız’
Canlı yayında bölgeye ilişkin detaylı bilgi aktaran Başkan Palancıoğlu, bu bölgede hissedarların yüzde 75’i ile anlaştıklarını ifade etti. Başkan Palancıoğlu açıklamasında, “Kazım Karabekir Mahallesinde eski gecekondu fosseptik, altyapısı, kanalizasyonu olmayan ve uzun yıllardır böyle kullanılan yapıların sahipleri ile anlaştık. Kentsel dönüşüm ile ilgili iyi bir yol almış durumdayız. Bu bölgeyi yavaş yavaş temizliyoruz. Şu ana kadar bu bölge 100.000 metrekare alanındaki vatandaşlarımızın hissedarlarının yüzde 75'i ile anlaşmış durumdayız. Dolayısıyla büyük bir yol kat ettik.” dedi.

‘Düşük katlı binalar yapacağız’
Kentsel dönüşüm alanında 20 blok yapılacağını vurgulayan Palancıoğlu, yüksek katlı binalar yapılmayacağının da altını çizdi. Palancıoğlu, “Burada 20 blok yapılacak. Dolayısıyla büyük bir yol kat ettik. Burada 20 blok yapılacak. Cumhurbaşkanımızın talimatları gereği 15, 16, 18 katlı değil de zemin artı 8 katlı gibi düşük katlı yapıyoruz ancak işin içinden çıkılabiliyor.20 blokta yaklaşık 800 daireden oluşan içerisinde büyük bir yeşil alan olan, sosyal tesisleri olan bir çalışmaya başlanacak. Buradaki vatandaşlarımızın çoğuyla anlaşmış durumdayız.” ifadelerini kullandı.

40’ın üzerinde gecekondu yıkıldı
Bölgede 200 civarında gece kondu yıkacaklarını da söyleyen Palancıoğlu, “Şu ana kadar 40’ın üzerinde gecekonduyu yıkmış durumdayız. Toplamda 200 civarında gecekonduyu yıkacağız inşallah. Burada da vatandaşlarımız 1. Etapta olduğu gibi mutlu şekilde evlerinde kalacaklar.” diye konuştu. 

Palancıoğlu, 27 Eylül’de Yıldırım Beyazıt ile ilgili kentsel dönüşüm çalışmasının da ilk ihalesinin yapılacağını paylaştı.