Basın camiasının duayen ismi vefat etti

Gazeteci Fikret Helvacıoğlu hayatını kaybetti. Acı haberi Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, duyurarak, meslektaşlarına ve ailesine başsağlığı dilendi. Detaylar Kayseri Olay Haber'de...

Basın camiasının duayen ismi vefat etti

Türk basınının önemli isimlerinden Fikret Helvacıoğlu, hayata gözlerini yumdu. Acı haberi Türkiye Gazeteciler Cemiyeti duyurdu. Yapılan açıklamada, 'Uzun yıllar mesleğimize başarıyla hizmet veren üyemiz Fikret Helvacıoğlu’nu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz. Cenaze bilgileri belli olduğunda paylaşılacak' ifadelerine yer verildi.

Fikret Helvacıoğlu’nun Hayatı ve Kariyeri

1952 yılında Kayseri’de doğan Fikret Helvacıoğlu, İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi (İİTİA) Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksekokulu Radyo Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. Gazetecilik kariyerine 1974 yılında Orta Doğu Gazetesi’nde başlayan Helvacıoğlu, ardından Tercüman Gazetesi’nde muhabir olarak görev aldı.

İlkleri başarmıştı

Fikret Helvacıoğlu, Uzakdoğu’da Brunei’ye ilk giren Türk gazeteci olarak bir ilke imza attı. Bu başarısıyla Türk basınında iz bırakan Helvacıoğlu, 2023 yılında Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’nü almayı başardı. 

Kayseri Olay Haber olarak, Fikret Helvacıoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine ve meslektaşlarına başsağlığı diliyoruz.