Barış Yarkadaş'tan Kayseri iddiası! 'Aldık' dediler
Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan Kurultayı hakkında mahkemenin mutlak butlan kararı verilmesinin tartışmaları sürüyor. Kararı destekleyen, Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerden Barış Yarkadaş, çarpıcı bir iddiayı gündeme getirerek, mutlak butlana giden yolda Kayserili delegelerin 'Aldık' diyerek ifade verdiğini öne sürdü.
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36’ncı Hukuk Dairesi, her iki kurultay hakkında da ‘mutlak butlan’ kararı vermesinin yankıları devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu mahkeme kararıyla yeniden CHP Genel Başkanı olurken, Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen CHP eski İstanbul Milletvekili gazeteci Barış Yarkadaş, çarpıcı bir iddiayı gündeme taşıdı.
Yarkadaş’tan dikkat çeken iddia
Katıldığı televizyon programında mutlak butlan süreciyle ilgili olarak CHP’lilerin şikayetçi olduğunu belirten Yarkadaş, Kayserili delegelerinin de aldık diyerek ifade verdiğini öne sürerek, “Neyi inceliyorsunuz? Neyi sorguluyorsunuz? Kurultay delegesi Özlem Erkan Bayrakçı gitmiş şikayet etmiş. Lütfü Savaş Lütfü Savaş gitmiş şikayet etmiş. Muş'tan eski Gençlik Kolları Başkanı Erkan Çakır gitmiş kongrelerle kurultaylar ile ilgili ifadeler vermiş. Tolgahan Erdoğan vermiş. Nedir? Veysi Uyanık ifade vermiş. Hatip Karaarslan vermiş. Bursa'dan delegeler vermiş. Kayseri'den delegeler ifade vermiş. Aldık demişler. Verdik demişler. Bunu söyleyen CHP'liler…” dedi.
Kim bu Kayserili delegeler
Türkiye kamuoyu özellikle de Kayseri’deki CHP’liler Yarkadaş’ın iddialarının ardından CHP’nin 38. Kurultayında ‘aldık, verdik’ diyen CHP’li kurultay delegelerinin kim yada kimler olduğunu sorgulamaya başladı. Kamuoyu Yarkadaş'ın sözlerinin ardından CHP'nin 38. Olağan Kurultay delegelerinin bu iddialar karşısında nasıl bir tutum sergileyeceğini merak ediyor.