Baklavayı hiç böyle denediniz mi?

Bayramlarda klasik baklava tariflerinden sıkılanlar için soğuk baklava tarifini paylaşıyoruz. Şerbeti sütten oluşan, üzerinde kakao tozu bulunan soğuk baklava, klasik baklavaya göre oldukça hafif ve çok lezzetli! Peki, evde soğuk baklava nasıl yapılır? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Baklavayı hiç böyle denediniz mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşı da tatlı telaşı sardı. Bayramlarda sıradan baklavadan sıkılanlar için sütlü ve hafif tadıyla bu tatlıya bayılacaksınız. Yoğun şerbet sevmeyenler için harika bir alternatif olacak soğuk baklava tarifi listenizin bir numaralı tatlısı olacak. Peki, evde soğuk baklava nasıl yapılır? İşte detaylar…

Malzemeler
1 paket hazır baklava yufkası (40 yaprak)
İç harcı için:
Ceviz ya da Antep fıstığı 
200 gram tereyağı
Yarım su bardağı sıvıyağ

Şerbeti için
4 su bardağı süt
2 su bardağı süt kreması
2 su bardağı şeker

Süslemek için
Kakao

Nasıl yapılır?
Öncelikle tereyağı ve sıvıyağı yağını karıştırıyoruz. Evlerde pratik olması bakımından hazır baklava yufkası kullanılıyoruz. İki yufkayı tek kat şeklinde kullanıyoruz. Hazırladığımız yağ karışımını her katın arasına sürüyoruz. On kat olana kadar bu işlemi tekrar ediyoruz. Onuncu katın sonunda ceviz ya da Antep fıstığını yağ sürmediğimiz kata bolca koyuyoruz. İç harcı serptikten sonra geri kalan yufkaları da her bir katın arasına tereyağı sürerek, yine on kat olacak şeklide hazırlıyoruz. Tamamlanan baklavamızı kare dilim biçiminde kesip, üzerine tere yağ gezdirerek, fırında 180 derecede 45 dakika kadar kontrollü bir şeklide pişiriyoruz.

 

Burada en çok dikkat edilmesi gereken nokta şerbeti… Şerbeti için süt ve krema bir kabın içinde ocağa alınarak pütürlük olmayana dek karıştırıyoruz. Ardından şekeri ilave ediyoruz. Şeker eriyene kadar şerbeti karıştırmaya devam ediyoruz. Şerbet asla kaynatılmamalı. Parmağı yakmayacak şeklide ılıtmak yeterli olacaktır. Ilıyan şerbeti kenara alıp, soğumaya bırakıyoruz. Soğuk şerbeti, soğuk baklavaya dengeli bir şeklide ilave ettikten sonra bir saat dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenen baklavanın üzerini elek yardımıyla kakaolu kaplıyoruz. Antep fıstığı veya Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. 
Tarifi bizden yapması sizden. Afiyet olsun.