'Bakır Kralı'nın, ABD'de kuracağı şirketin detayları açıklandı

Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da 'MEGMT' koduyla işlem gören Mega Metal'in ABD'de yüzde yüz ortaklığı olarak kuracağı şirketin detayları açıklandı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde..

'Bakır Kralı'nın, ABD'de kuracağı şirketin detayları açıklandı

'Bakır Kralı' olarak bilinen Cüneyt Ali Turgut’un Kayseri OSB'de faaliyetini sürdüren şirketi Mega Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. geçtiğimiz günlerde ABD'de şirket kuracağını Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden açıklamıştı.

'Bakır Kralı'nın, ABD'de kuracağı şirketin detayları açıklandı

Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "MEGMT" koduyla işlem gören şirketin ABD'de yüzde yüz bağlı ortaklığı olarak 200.000 USD sermayeli kuracağı şirketin unvanı Mega Metal INC olacak. Şirketin faaliyeti ise "Her cins bakır hammadde, bakır konsantresi, blister bakır, anot/katot bakır ve emaye ladein telli hurdaları, elektrolitik bakır, bakır filmaşin, , bakır tel ve bilumum, bakır yan mamul ve mamullerinin imalatını, ihracatını, ithalatını, alım, satımını ve pazarlamasını yapmaktır." olarak açıklandı.

'Bakır Kralı'nın, ABD'de kuracağı şirketin detayları açıklandı

Şirketin KAP üzerinden konu ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

"12.01.2024 tarihinde yaptığımız  özel durum açıklaması ,  "Finansal Duran Varlık Edinimi" şablonu ile yeniden  kamuoyunun dikkatine sunulmaktadır

Şirketimiz, ABD'ye gerçekleştirdiği ihracat bazlı satışları ile müşteri sayı ve çeşitliliğini artırıp geliştirmek amacıyla, ABD'nin Connecticut eyaletinde ilk etapta satış ve pazarlama faaliyeti göstermek üzere, %100 bağlı ortaklığı olacak şekilde,  12 Ocak 2024 tarih ve 03 sayılı Yönetim Kurulu kararıyla Şirket  kurulmasına karar vermiştir.

Kurulacak şirket ile ABD pazarında lokal bir şirket olarak süreklilik sağlayıp, oradaki satışların ve faaliyetlerimizin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

ABD'de kurulacak şirketimiz ile başlangıçta satış ve pazarlama faaliyetleri için depo /depolar kiralayıp, ardından ABD'de yapılan satışlarımızın bu yeni şirket üzerinden yapılması planlanmaktadır.

Başlangıçta Satış ve Pazarlama faaliyeti gösterecek olan Şirketin, ilerleyen dönemde ise üretim tesisleri kurup, organik büyüme bağlamında yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmek üzere çalışmalar yapması, ABD ve çevre ülkelere yapacağı satışlarda, ilgili ürünleri bu üretim tesisinde üretmesi planlanmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur" 

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ