Baki Ersoy: Mustafa işine bak!

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cuma hutbesinde şehitleri anmayan imama şiddet uyguladığı öne sürülen Kaymakam Burak Akeller'e destek verdi. Bahçeli'nin destek çıkışına eleştiri Deva Partisi Milletvekili Mustafa Yenerlioğlu'ndan gelirken, Yenerlioğlu'na ise MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'dan yanıt gecikmedi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haberimizde.

Baki Ersoy: Mustafa işine bak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde geçtiğimiz cuma gününde yaşanan olayda, Kaymakam Burak Akeller'in cuma namazı için gittiği camide imam M.K'nin hutbeyi eksik okuması sonucunda mikrofonla darp ettiği haberleri basına yansımıştı. Bu olayın ardından Parti Grup Toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, Kulp Kaymakamı Burak Akeller'i anarak, "Kulp Kaymakamı Burak Akeller'in tertemiz alnından öpüyor, onu yetiştiren anasına babasına şükranlarımı sunuyor, tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. 
Bahçeli’nin bu çıkışına tepki gecikmedi. Deva Partisi İstanbul Milletvekili Bahçeli’nin tutumunu resmi sosyal medya üzerinden eleştirerek, MHP liderinin açıkça suçu ve suçluyu övdüğünü belirtti. Milletvekili Mustafa Yenerlioğlu, Bahçeli'nin Anayasa ve Türk Ceza Kanunu'nu ciddiye almadığını ve MHP'nin adeta hukuk devletine karşı bir tavır sergilediğini ifade etmiştir. Bu yaklaşımın Türkiye'ye yapılabilecek en büyük kötülük olduğunu ve yargısız infaza davetiye çıkardığını vurguladı.
Bahçeli’yi eleştiren Yenerlioğlu’na yanıt gecikmedi. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Yenerlioğlu’na sert sözlerle yüklendi. Yenerlioğlu’nun Bahçeli için yaptığı paylaşımı alıntılayan Ersoy, üzerine Yenerlioğlu’nun yeğenini örnek göstererek yanıt verdi. Ersoy, “Suç nedir? Sana örnek vererek açıklayayım; Senin FETÖ firarisi yeğenin Burak Yeneroğlu'nun Türkiye Cumhuriyeti Mahkemelerince terör örgütü olduğu tescillenmiş FETÖ'nün hali hazırda halen daha finansörlük yapması örneğin suçtur. Daha başkaca örneklerde vereyim mi Mustafa? İşine bak..!” dedi.