Bakan Uraloğlu'dan YHT açıklaması: Başladık, bitiriyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bütçe görüşmeleri sırasında Kayseri-Yerköy Hızlı Tren Hattı hakkında bilgi vererek, 'Başladık, bitiriyoruz' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Bakan Uraloğlu'dan YHT açıklaması: Başladık, bitiriyoruz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bütçe görüşmeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tüm hızıyla devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçesinin görüşmesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bakanlığın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Konuşmasında bakanlığın Kayseri yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgi veren Uraloğlu, “Bakanlık olarak şehir içi raylı sistem taşımacılığına desteğimizle devam ediyor. 12 ilimizde toplam 922 kilometre şehir içi raylı sistem hattı işletilmektedir. Bunun 395 kilometresi de Bakanlığımızca yapılmıştır. Başta İstanbul olmak üzere, İzmir, Ankara, Konya, Kocaeli, Kayseri, Gaziantep, Bursa, Erzurum ve Erzincan’da raylı sistem projelerimiz bulunmaktadır. Şu anda da Bakanlığımızca İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Konya olmak üzere 4 ilde 9 ayrı hatta toplam 119,5 kilometrelik kent içi raylı sistem hattının yapımına devam ediyoruz” dedi. Bakan bu kapsamda Kayseri’de Anafartalar-YHT hattının tamamlandığını da sözlerine ekledi. 

Bakan Uraloğlu'dan YHT açıklaması: Başladık, bitiriyoruz!
Bakanlığın projeleri hakkında da bilgiler veren Uraloğlu, Kayseri Ankara’ya bağlayacak olan Yüksek Hızlı Tren konusunda da “Bir başka projemiz Yerköy-Kayseri; burayı bitiriyoruz inşallah, başladık, bitireceğiz.” dedi. Bakan projenin ne zaman tamamlanacağı konusunda ise açıklama yapmadı.