Bakan Özhaseki uyardı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre 4 kenti uyardı. Kentler arasında Kayseri de var mı? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Bakan Özhaseki uyardı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmin raporuna ilişkin paylaşım yapan  Bakan Özhaseki, özellikle 4 ilde etkili olacak yağışlara karşı tedbirli olunmasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre bugün akşam saatlerinden itibaren; Trabzon, Rize, Artvin ve Giresun’da 600 m üzerindeki yüksek kesimlerde yoğun olarak karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Cumartesi günü ilk saatlerinden itibaren kar yağışlarının, kıyı kesimler dâhil olmak üzere görüleceği ve 100 metre üzeri yükseklerde de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 

Bu kapsamda vatandaşların kar yağışıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi şeklindeki kar yağışı ile dik yamaçlarda çığ oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı meteorolojik veriler doğrultusunda hareket ederek dikkatli ve tedbirli olması istendi.