Bakan Özhaseki: Tek bir amacımız var..!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 'Sağlıksız yapıları yenileyerek Türkiye Yüzyılı'na yakışır, afetlere karşı güvenli, sağlam, iklim dostu ve Sıfır Atık uyumlu şehirler inşa edeceğiz' ifadelerini kullandı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Bakan Özhaseki: Tek bir amacımız var..!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Düzce Depreminin yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Tek bir amacımız var; bir daha böyle acılar yaşamamak için gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi. 
Bundan tam 24 yıl önde meydana gelen Düzce depreminde 845 kişi hayatını kaybetti. Depremde yaralı sayısı 4 bin 948 olarak açıklandı. Depremde hasar gören bina sayısı 3 bin 395, yıkık ya da ağır hasarlı ev sayısı 12 bin 939, iş yeri sayısı ise 2 bin 450 olarak ifade edildi. 

Bakan Özhaseki: Tek bir amacımız var!

12 Kasım 1999 Cuma günü saat 18.57'de büyüklüğü 7,2 ve merkez üssü Düzce olan depremin yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nin acısı ve izleri, hafızalarımızdaki yerini hâlâ ilk günkü gibi koruyor. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle yâd ediyorum. Tek bir amacımız var; bir daha böyle acılar yaşamamak için gece gündüz demeden çalışıyoruz.  Sağlıksız yapıları yenileyerek Türkiye Yüzyılı’na yakışır, afetlere karşı güvenli, sağlam, iklim dostu ve Sıfır Atık uyumlu şehirler inşa edeceğiz” dedi.

Bakan Özhaseki: Tek bir amacımız var!