Bakan, Kayseri'ye Kırşehir'i işaret etti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kayseri'nin otoyol ağına alınmasına yönelik taleple ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bakan, Kayseri'ye Kırşehir'i işaret etti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri otoyol ağına alınacak mı? Bu konuda tartışmalar zaman zaman alevlenirken, aynı zamanda Türkiye Büyük Millet M    eclisi’ne (TBMM) taşındı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Kayseri’nin ulaşım sorunlarına dikkat çekerek, Kayseri’nin otoyol ağına alınması gerektiğini ifade etti. 
Bakan, Kayseri'ye Kırşehir'i işaret etti!
Özdemir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na Ankara-Niğde Otoyolu’nu hatırlatarak, “Bahse konu olan otoyol, aynı zamanda Kırşehir'e de erişim imkânına sahiptir. Bunun yanı sıra Niğde ve Kayseri arasındaki bölünmüş yol uzunluğu yaklaşık olarak 130 kilometre iken, Kırşehir ve Kayseri arasındaki bölünmüş yol uzunluğu ise 138 kilometre civarındadır” ifadelerini kullanmıştı. 
Bakan, Kayseri'ye Kırşehir'i işaret etti!
BAKAN’DAN CEVAP İSTEDİ
MHP’li İsmail Özdemir, Bakan Uraloğlu’na, şu soruyu yönelterek, yanıt istemişti: Ankara-Niğde Otoyolu'nun Kayseri'ye kadar uzatılması ve Kayseri'nin de otoyol ağına alınması ile ilgili bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır? Var ise bu otoyolun güzergâh planı nasıldır?
Bakan, Kayseri'ye Kırşehir'i işaret etti!
BAKAN’DAN CEVAP GELDİ!
MHP’li Özdemir’in, otoyol sorusuna Bakan Uraloğlu’dan yanıt geldi. Uraloğlu, Kayseri’nin otoyol bağlantısı konusunda Kırşehir’i işaret etti.
BAKAN: KAYSERİ BAĞLANTISI KIRŞEHİR BAĞLANTI YOLU İLE SAĞLANACAK ŞEKİLDE PROJELENDİRİLMİŞTİR
Bakan, “Kayseri iline de hizmet verecek otoyol Kırşehir Bağlantı Yolu ile sağlanacak şekilde projelendirilmiştir” dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Özdemir’e verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı: Ankara-Niğde Otoyolu güzergahı; topografik koşullar, jeolojik-jeoteknik değerlendirmeler, otoyolun konfor ve geometrik standartları, çevresel ve sosyal etki ile tarihi alanların korunması, otoyolun hizmet edeceği trafik ve planlanan diğer otoyol ağlarıyla olan etkileşimi, kamulaştırma ve arazi kullanımı, inşaat maliyetleri, bakım ve işletme maliyetleri gibi pek çok husus dikkate alınarak belirlenmiştir. Bu kapsamda; Kayseri iline de hizmet verecek Ankara-Niğde Otoyolunun Ankara-Kayseri bağlantısı Kırşehir Bağlantı Yolu ile sağlanacak şekilde projelendirilmiştir.
Bakan, Kayseri'ye Kırşehir'i işaret etti!