Bakan Hulusi Akar Kayserili mi, değil mi? Dikkat çeken tartışma!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kayserili mi değil mi? Bu konuda dikkat çeken bir tartışma yaşandı.

Bakan Hulusi Akar Kayserili mi, değil mi? Dikkat çeken tartışma!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Gazeteci Ahmet Çınar, soysal medya hesabından Hulusi Akar’ın aslen Kayserili değil, Balıkesir Manyaslı olduğunu belirterek, “Genel Kurmay Başkanı Akar'ın Baba Ocağında Sevinç” başlıklı bir haberi paylaştı. Haberde, Akar’ın Bakan olduktan sonra Manyas’taki akrabalarının sevincine yönelik ifadeler yer alıyor. 


Çınar, paylaşımında ayrıca şu ifadeleri kullandı: Milli Savunma Bakanımız Sn. Hulusi Akar’ın hep Kayserili oluşu ile övünüyoruz.  Oysa ki; Ataerkil bir aile yapısına sahip olan bir yapı içerisindeki düşünceye göre, Sn. Akar Kayserili değil, Balıkesir Manyas’lıdır. Aşağıdaki bilgilerde de bunu göreceksiniz. Hulusi Akar’ın babası İbrahim Akar askerliğini Kayseri’de yapmış ve burada da evlenmiştir. Yani annesi Kayserilidir. Bilgi kirliliği için paylaşmak istedim. Sağlıcakla kalın.
İŞTE ÇINAR'IN O PAYLAŞIMI

ÇINAR'IN PAYLAŞIMINA BAKAN AKAR'IN ÖĞRETMENİNDEN SINIF ARKADAŞLARINA KADAR ART ARDA YORUMLAR GELDİ
Çınar’ın paylaşımına yorum yapanlar ise dikkat çekti. Yorum yapanlar arasında Bakan Akar’ın sınıf arkadaşlarından öğretmenine kadar farklı isimler vardı.


AKAR, SÜMER LİSESİNE SÜRÜLDÜ
Yorum yapanlar arasında yer alan Mehmet Sarıalp, Bakan Akar ile ilk dönemi birlikte okuduğunu belirterek, “Bir şerefli hoca ile münakaşasında kendini tutamadı Sümer Lisesine sürüldü” ifadelerini kullanması dikkat çekti. 


ÖĞRETMENLİĞİNİ YAPMIŞIM AMA HATIRLAYAMADIM
Yine Nermin Belirgen Kurtoğlu da, Akar’ın öğretmeni olduğunu dile getirerek, “Ben iki sene öğretmenliğini yapmışım, ama hatırlayamadım. Bir sınıf arkadaşı söyleyince oturduğu sırayı hayal meyal gözümün önüne geldi” dedi.

İşte Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar “Kayserili mi, Balıkesirli mi?” sorusuna yanıt aranan o yorumlar:
Mehmet Sarıalp: Nereli olduğu önemli değil benim liseden sınıf arkadaşım yiğitliği o zamandan belli idi.
Mustafa Erdogan: Allah hayırlara vesile etsin başarılar dilerim yolu açık olsun ben liseden onu hatırlıyamadım bizi dönemmiş selam ve sevgiler…
Hami Kiranartlioğlu (Mustafa Erdogan’a yanıt)  Sizden sonra olmalı, benim dönemim, ilk okulda aynı sınıfta idik, lisede karşı sınıfta idi, Sn sınıf 2. Yargı Sümer’de okudu. 1968--69 mezunu
Mustafa Erdogan: (Hami Kiranartlioğlu’na yanıt) Evet sen doğrusun ben hatırlamadım. Mehmet Sarıalp Paylaşmış bilgi onun. 
Mehmet Sarıalp: (Hami Kiranartlioğlu’na yanıt) İlk dönemi birlikte okuduk bir şerefli hoca ile münakaşasında kendini tutamadı sümer lisesine sürüldü.
Nermin Belirgen Kurtoğlu: Ben iki sene öğretmenliğini yapmışım Ama hatırlayamadım. Bir sınıf arkadaşı söyleyince oturduğu sırayı hayal meyal gözümün önüne geldi.
Osman Alpay: Hulusi tam Kayserili. Önemli olan tarla. Ahmet Paşa ilkokulunda, Kayseri Lisesinden arkadaşız. O tam Kayserili yetişti Erciyesin suyunu içerek. O dönemde çok iyi yetiştirildik.
Şükrü Efe: Kendisinin de bir açıklaması yok
Mehmet Zafer Işık: Abi malum. Hoca mezar başında telkin verirken, baba adı söylemez, Anne adı der. İş böylede olunca memleketi Kayseri sayılır. Demedi deme...

BAKAN AKAR'IN, MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDAKİ ÖZGEÇMİŞİ ŞU ŞEKİLDE

1952’de Kayseri’de doğan Hulusi AKAR, ilk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamlamayı müteakip 1972’de Kara Harp Okulundan, 1973’te Piyade Okulundan ve 1982’de Kara Harp Akademisinden mezun olmuştur.

Kırk dokuz yıl üniforma giydiği askerlik hayatında Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve NATO’nun çeşitli kademelerinde komutanlık ve karargâh subaylığı görevleri ile Bosna-Hersek Türk Görev Kuvvet Komutanlığı (1997-1998), Tunceli/Hozat’ta İç Güvenlik Tugay Komutanlığı (1998-2000), Kara Harp Okulu Komutanlığı (2002-2005), Kara Harp Akademisi Komutanlığı (2005-2007), Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı (2007-2009) ve 3'üncü HRF Kolordu Komutanlığı (2009-2011) görevlerinde bulunmuştur. 2011’de orgeneralliğe terfi etmesini müteakip, 2011-2013 yılları arasında Genelkurmay II. Başkanlığı, 2013-2015 yılları arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve 2015-2018 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Genelkurmay Başkanlığı görevi esnasında “Terörle Mücadele Harekâtı” çerçevesinde yurt içinde Çukur Operasyonları; sınır ötesinde Fırat Kalkanı Harekâtı, Zeytin Dalı Harekâtı ve İdlib Harekâtı icra edilmiştir. Genelkurmay Başkanlığınca, İç Güvenlik Harekâtındaki başarılarından dolayı TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası ile ödüllendirilen Hulusi AKAR, ayrıca TSK Üstün Hizmet Madalyası, TSK Şeref Madalyası ve bazı ülkeler tarafından çeşitli madalyalar ile taltif edilmiştir. Orta Doğu Teknik Üniversitesinde Bilgisayar Programlama ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Uluslararası İlişkiler konulu akademik programlara katılmış, doktorasını Boğaziçi Üniversitesinde tamamlamıştır. 09 Temmuz 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Millî Savunma Bakanı olarak atanan Hulusi AKAR, Şule AKAR ile evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.