Bakan'dan yardım istediler

Bölge halkının tepkilerine rağmen yapımı devam eden patlayıcı madde tesisine tepkiler sürüyor. Vatandaşlar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den yardım istedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Bakan'dan yardım istediler
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Pınarbaşı’da Eğrisöğüt ile Aşağı Beyçağır köyleri arasında yapılması planlanan patlayıcı madde tesisi için çalışmaların yeniden başladığı iddiası vatandaşları harekete geçirdi. Vatandaşlar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye şikayetlerini ileterek, yardım istedi. 

Bakan'dan yardım istediler
Patlayıcı madde tesisinin kurulması girişimi bölge halkının tepkisi ve çıkan olumsuz ÇED raporunun ardından iptal edilmişti. Ancak tesisi kurma konusunda ısrarcı olan yatırımcıların ÇED süreci sonlandırılan projenin ardından, ikinci başvurusunda kapasiteyi düşürerek, ÇED sürecinden muaf olarak tesisi kurma girişimleri tepkileri de beraberinde getirdi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan konuyla ilgili olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verirken, CHP Pınarbaşı İlçe Başkanı Eser Çetinkaya da basın açıklaması ile konuyu gündeme taşımıştı. Bölge halkı sosyal medya üzerinden kamuoyu oluşturmaya çalışırken,  bir grup vatandaş, Çevre, İklim, Turizm ve Medya Konferansı’na katılarak seslerini Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye duyurmaya çalıştı. Bakan Özhaseki’nin konuşması sırasında ayağa kalkarak taleplerini dile getiren vatandaşlar, toplantı sonrasında da Bakan Özhaseki ile görüşerek şikayetlerini iletti. 

Bakan'dan yardım istediler