Bakan Akar'dan Kayseri ile ilgili açıklamalar...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar dün akşam katıldığı canlı yayında Kayseri ile ilgili açıklamalarda bulundu... Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bültenimizde...

Bakan Akar'dan Kayseri ile ilgili açıklamalar...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milli Savunma Bakanı Akar Kayseri ile ilgili açıklamalarda bulundu:

"4. organize sanayi bölgesi ile ilgili sorunlar vardı. Sağolsun ilgili bakanlarımız ile yaptığımız görüşme, konuşma sonunda gerekli anlayışı gösterdiler süratle tedbir aldılar. Buradaki onun arazi meselesi de çözüldü ve şimdi 1400 firma buna müracaat etti. 4. Organize Sanayi bölgesinde yer almak için. Bizim için büyük bir açılım olacak, katkı sağlayacak.

Şimdi bu çalışmalar yapılırken bitmiş bir çalışma var. 2019 senesinde bizim ana bakım fabrikamızın airbus ile yaptığı bir anlaşma var bir protokol var. 2017'de başlattık bu çalışmayı 2019'da bu çalışma protokole dönüştü. Başlangıçta bunun ne anlama geldiği pek anlaşılmadı bunu anlatmaya çalıştık ama anlaşılmadı. Bu çok önemli bir anlaşma. Airbus'ın yaptığı bu A400 M vatandaşımızın çok isabetli bir şekilde koca yusuf dediği dünyadaki modern sismik uçaklarda son derece saygın ve seçkin bir yere sahip olan bu uçakların retfofit dediğimiz bakımı var. Retrofit ne demek? Retrofit bir uçağın en ince parçasına kadar ayrılması demek. Bütün parçaları ayrılıp kontrelleri yapılıyor. Ve tekrar uçak toplanıyor. Bu Kayseri'de yapılacak.

Geçmişte sanayiye teşvik için Kayseri'de hangarlar yapıldı bu hangarları çoğaltacağız.

Diğer bir konu da Aspilsan bunu unutmamak gerek Aspilsan çok önemli niye çok önemli? Çünkü Aspilsan bizzat bizim Kayserili hemşerilerimizin verdikleri para ile yapıldı. 1981'de 1982'de Hamiyet Berber hemşerimizin verdiği sermaye ile bu pil yapıldı. Neden yapıldı? Pil sıkınıtısı yaşadık daha düne kadar pil sıkıntısı vardı. En normal pillerde bile şimdi çok şükür iki sene önce yaptığımız modernizasyonla Aspilsan çok daha ileri gitti ve şimdi dünya çapında pil yapıyor. Dünyada pil şuan neden önemli? Çünkü bütün araç gereçler hava, kara, deniz ne varsa pile dönüyor. Özellikle kara araçlarından hava kirliliği ve sürdürülebilir olmadığı sebeblerinden dolayı benzin ve mazotdan uzaklaşılıyor. Bu aşamada pil önem kazanıyor. En son bire bir ziyaret ettik. Arkadaşlarımızın hayalleri, hedefleri çok büyük. Dünyada söz sahibi olabilmek içmek gerekli adımları attık, atıyoruz. Aspilsan inşallah çok daha ileri gidecek. Kayserimiz için de çok önemli bir övünç kaynağı olacak, gurur kaynağı olacak.

 Havaalındaki terminal binası ile ilgili şikayetler vardı. Şimdi yeni terminal binası yapıyoruz. Eli kulağında 1, 2 ay içinde teslim edilecek. Oradaki Müteahhit arkadaşla konuştum daha farklı bir tarih söyledi ama hızlandırılması ile ilgili gerekli talimatı verdik. Haziran, Temmuz ayı gibi tamamlanırsa yaz turizmine de katkısı olur. Bu sirkülasyon hızlandığı zaman bu işten bakkal, taksi, dolmuş, otel, lokanta her şey hızlanacak bu sirkülasyon ile birlikte. Çevre İller içinde önemli bir etken olacak. Turizimin gelişmesi bakımından.

 Hızlı tren konusu ile ilgili bir takım problemler vardı. Ulaştırma Bakanlığımız sağolsun destek oldular ve süratli bir şekilde bu olayın planlaması vesaire bitti. Maliye Bakanlığı sağolsun kredi konusu vardı. 1.2 Milyar Euro o konuda bitti. Çalışmalara başlandı. İnşallah en kısa zamanda hızlı trende konforlu bir şekilde 2 saat gibi kısa bir zamanda Ankaraya gitmek mümkün olacak."