Bakan açıkladı: Kayseri'deki İl Müdürlüğüne soruşturma açıldı!

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, engelli evde bakım destek yardımlarının Kayseri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce mevzuata aykırı olarak özel bankalara yatırıldığını, bunun karşılığında bankalardan promosyon alındığını açıklamıştı. Özer, 'İl Müdürlüğü bünyesindeki taşıtlara düzenlenen trafik cezaları ve bazı idari cezalar ile ulaşım, yemek, konaklama gibi giderler de bu promosyon hesabından ödenmiş. Vatandaş yardım parası beklerken, hak sahiplerine gecikmeli para verilip, bankalarda işletilmiş, bu yolla vatandaşlar mağdur edilmiştir ' ifadelerini kullanmıştı. Bu yöndeki gelişmenin ardından Müdürlük hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bakan açıkladı: Kayseri'deki İl Müdürlüğüne soruşturma açıldı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Engelli evde bakım destek yardımlarını usulsüz şekilde özel bankalara yatırılıp, promosyon alındığı, yardım bekleyen vatandaşlara da paraları gecikmeli verilerek, bu yolla mağdur edildikleri, alınan promosyon paralarıyla da  “İl Müdürlüğü bünyesindeki taşıtlara düzenlenen trafik cezaları ve bazı idari cezalar ile ulaşım, yemek, konaklama gibi giderlerin karşılandığı iddialarıyla gündeme gelen Kayseri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile ilgili dikkat çeken gelişme. Bakanlık Müdürlükle ilgili soruşturma başlattı.
Bakan açıkladı: Kayseri'deki İl Müdürlüğüne soruşturma açıldı!
CHP İL BAŞKANI ÖZER, SAYIŞTAY RAPORLARINA DİKKAT ÇEKEREK, MÜDÜRLÜK ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, bir süre önce Sayıştay raporlarına dikkat çekerek, “AKP ile devletin kurumlarındaki yozlaşmanın devam ediyor” ifadelerini kullandı. Sayıştay raporlarında ortaya çıkan bazı detaylara dikkat çeken Özer, parti yöneticileriyle birlikte Kayseri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde açıklama yapmış ve bazı usulsüzlükler yaşandığını belirterek, bunları gündeme taşımıştı. 
Özer, engelli evde bakım destek yardımlarının Kayseri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce "usülsüz şekilde" özel bankalara yatırıldığını belirterek, bunun karşılığında bankalardan promosyon alındığını dile getirmişti. Özer, “Kayseri İl Müdürlüğü bünyesindeki taşıtlara düzenlenen trafik cezaları ve bazı idari cezalar ile ulaşım, yemek, konaklama gibi giderler de bu promosyon hesabından ödenmiş” diye konuştu. 
Bakan açıkladı: Kayseri'deki İl Müdürlüğüne soruşturma açıldı!
“VATANDAŞI TİCARİ UYANIKLIKLARIYLA MAĞDUR EDEN BU ZİHNİYET, VATANDAŞIN HAKKINI ZAMANINDA ÖDEMEMİŞ, GECİKTİRMİŞ, BUNUN ÜZERİNDEN FIRSATÇILIK YAPMIŞTIR”
Özer, tepkisinde şu ifadeleri kullanmıştı: Ne yazık ki her gün yeni olaylara tanık oluyor, şahitlik ediyoruz. Yetimin, garibanın, ihtiyaç sahibinin hakkının nasıl gasp edildiğini acı örnekleri ile görüyoruz. AKP Kayseri’de de fütursuz uygulamalarına devam ediyor. Sayıştay raporlarına da zaman zaman yansıyan skandallardan biri de Kayseri’de ortaya çıktı. Buna göre, engelli, evde bakım destek yardımları Kayseri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce usulsüzlük yapılarak, kanuna aykırı olarak özel bankalara yatırılmış. Bunun karşılığında da yani vatandaşın hakkından, vatandaşın sırtından da bankalardan promosyon alınmış. Bankalar, Kayseri İl Müdürlüğüne 2012 yılından 2021 yılına kadar toplam 1 milyon 788 bin 876,78 TL tutarında promosyon vermiş. Peki bu promosyon hak sahiplerine mi verilmiş? Vatandaşa mı hediye edilmiş! Tabi ki hayır. Vatandaşı ticari uyanıklıklarıyla mağdur eden bu zihniyet, vatandaşın hakkını zamanında ödememiş, geciktirmiş, bunun üzerinden fırsatçılık yapmıştır. Vatandaş aş beklerken, bu zihniyet hediye para derdine düşmüştür. Vatandaş geçim derdinde ekmeğe muhtaç haldeyken, ay sonunu getiremezken, yaşlısına, engellisine bakamazken, sosyal devletin vatandaşına her ay zamanında vermesi gereken parayı, vatandaşın hakkına el koyup, vatandaşı günlerce mağdur etmişler.
Bakan açıkladı: Kayseri'deki İl Müdürlüğüne soruşturma açıldı!
MÜDÜR HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI
Diğer yandan Sayıştay raporlarına göre Kayseri’nin yanı sıra Bartın’da da benzer tablonun ortaya çıktığı ifade edildi. Yaşanan bu yöndeki gelişmelerin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, iki il müdürlüğü hakkında soruşturma açıldığını söyledi.
Konunun Sayıştay raporundan daha önce Bakanlığın Rehberlik ve Teftiş Başkanlığınca da tespit edildiğini dile getiren Yanık, “Bakanlığımız Rehberlik ve Teftiş Başkanlığınca iki il müdürlüğü hakkında soruşturma açılmış olup, bir il müdürlüğü hakkında soruşturma tamamlanmış, soruşturma raporu gereği için ilgili birimlere gönderilmiştir” dedi.
Bakan açıkladı: Kayseri'deki İl Müdürlüğüne soruşturma açıldı!
ÖZEL SERMAYELİ BANKALARDA HESAP AÇMAMALARI TALİMATI VERİLDİ
Konuyla ilgili soru önergesine yanıt veren Bakan Derya Yanık, şu ifadeleri kullandı: Sayıştay Başkanlığınca eleştiri konusu yapılan iki il müdürlüğü tarafından engelli evde bakıma destek yardımı ödemeleri için özel sermayeli bir banka ile sözleşmeler imzalanması ve bu sözleşmeler kapsamında il müdürlüklerine promosyon ödemesi yapılması bulgusu ile ilgili olarak; bahsi geçen konu, Sayıştay raporundan daha önce Bakanlığımız Rehberlik ve Teftiş Başkanlığınca tespit edilmiştir. Bu kapsamda Bakanlığımız Rehberlik ve Teftiş Başkanlığınca iki il müdürlüğü hakkında soruşturma açılmış olup, bir il müdürlüğü hakkında soruşturma tamamlanmış, soruşturma raporu gereği için ilgili birimlere gönderilmiştir. Diğer il müdürlüğü hakkında ise mahallinde soruşturma devam etmektedir. Ayrıca konuya ilişkin olarak Bakanlığımız taşra teşkilatındaki tüm harcama birimlerine özel sermayeli bankalarda hesap açmamaları talimatı verilmiştir. Nihai olarak, 28.02.2022 tarihinde Bakanlığımız ile T.C. Ziraat Bankası arasında protokol yapılmış olup, evde bakıma destek ödemeleri 81 ilde Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla yapılmaktadır.
CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer: Yetimin hakkı ile trafik cezası ödeyip, konaklama yapıp, yemek yemişler! Haberin detayları için TIKLAYIN

Bakan açıkladı: Kayseri'deki İl Müdürlüğüne soruşturma açıldı!