Bağlarda vurgun iddiası!

Becen Mahallesi'nde evli bağının olduğunu belirten bir vatandaş, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'na dert yanarak, yardım istedi.

Bağlarda vurgun iddiası!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Becen Mahallesi’nde evli bağının olduğunu belirten bir vatandaş, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na dert yanarak, yardım istedi. Kayseri bağlarında Güzelleştirme Dernekleri adı altında içme suyu sağlayan derneklerin olduğunu belirten vatandaş, “Buraları onlar kurtarılmış bölge ilan etmiş KASKİ'yi sokmuyorlar. Dört tane zengine ucuz su sağlamak amacında olan bu dernekler, yeni mülk sahiplerinden abone parası için vurgun mertebesinde ücret talep ediyor” ifadelerini kullandı. “İçme suyumu kestiler abone olmak için 2000 Euro ücret istediler.” diyen bağ evi sakini Ahmet Dinçel, “KASKİ'nin buralara girmemesini etik buluyor musunuz?” dedi.

Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü olarak atanan Doç. Dr. Özgür Özdemir, bir süre önce Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretle ilgili konuşan Başkan Palancıoğlu, Özdemir’e yeni görevinde başarı dileklerini iletti. Bu ziyaret sonrasında bir vatandaş ise sosyal paylaşım sitesi üzerinden Başkan Palancıoğlu’na ulaşarak hem KASKİ’den yana hem de bağlara içme suyu sağlayan derneklerden yana dert yandı.

YÜKSEK MİKTARDA PARA TALEP EDİLİYOR

İçme suyu adı altında yüksek ücretlerin talep edildiğini belirten Ahmet Dinçel, bu duruma el atılması çağrısında bulundu. İçme suyunun kesildiğini ve üç katı ücret teklif etmesine rağmen suyun açılmadığını belirten Dinçel, kendisinden yüksek miktarda para talep edildiğini belirterek, “Dört tane zengine ucuz su sağlamak amacında olan bu dernekler, yeni mülk sahiplerinden abone parası için vurgun mertebesinde ücret talep etmektedirler” dedi.

BURALARI ONLAR KURTARILMIŞ BÖLGE İLAN ETMİŞ, KASKİ’Yİ SOKMUYORLAR

Bu duruma isyan eden Bağ sakini Ahmet Dinçel, Başkan Palancıoğlu’ndan yaşanan sıkıntıyı KASKİ yetkililerine iletip, çözüm bulmasını istedi. Dinçel,  Başkan’dan yardım istediği feryadında şu ifadeleri kullandı, “Sayın başkanım yeni görevinde Doç. Dr. Özgür Özdemir Beye başarılar dilerim. Kayseri bağlarına bütün hizmeti belediyeler yaparken Güzelleştirme Dernekleri adı altında içme suyunu sağlayan dernekler var. Buraları onlar kurtarılmış bölge ilan etmiş, KASKİ'yi sokmuyorlar. Dört tane zengine ucuz su sağlamak amacında olan bu dernekler, yeni mülk sahiplerinden abone parası için vurgun mertebesinde ücret talep etmektedirler. Becen Mahallesi Karacaören’de 2004 yılında eski evli bir bağ aldım. İçme suyumu kestiler abone olmak için 2.000 EURO ücret istediler. İçme suyumu ilkel yollarla karşıladım. 2018 yılı genel kurulunda KASKİ abone olmayanlardan iki katı su ücreti talep ediyor, sizde üç kat alın bana suyumu verin teklifim kabul edilmedi. KASKİ'nin buralara girmemesini etik buluyor musunuz? Benim durumumdakiler için ne düşünüyorlardır?” Haber: Cafer ZENGİN