Bağımsız adayların şampiyonu bakın kim oldu?

Kayseri'de siyasi partilerin adayları kadar Bağımsız adaylar da dikkat çekti. Peki Bağımsız adayların Kayseri performansı nasıl. En çok oyu kim aldı? Çerkeslerin adayı en çok oyu alan isim oldu...

Bağımsız adayların şampiyonu bakın kim oldu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de siyasi partilerin adayları kadar Bağımsız adaylar da dikkat çekti. Peki Bağımsız adayların Kayseri performansı nasıl. En çok oyu kim aldı?
Kayseri’de bağımsız milletvekili adayı olarak seçime giren Mutlu Akkaya 8 bin 994 oy aldı. Kayseri Pancar Kooperatifi eski Başkanı Vedat Ali Özışık  da 2 bin 590 oy alarak 14 Mayıs seçimlerini tamamladı. 

Bağımsız adayların şampiyonu bakın kim oldu?
Diğer Bağımsız adaylardan Emre Çakmakçı 526, Bilal Bulut 114, Ahmet Ülgen ise 86 oy aldı. Bağımsızların şampiyonu Mutlu Akkaya oldu. 
Sanayici olan Mutlu Akkaya, “Sesinizin duyulması için” sloganıyla seçime girdi. Kafkas Dernekleri Birlik Platformu seçim öncesi Mutlu Akkaya’ya tam destek açıklaması yaptı. Birleşik Kafkasya Derneği’nde gerçekleştirilen kahvaltı programında bir araya gelen Kafkas Dernekleri Birlik Platformu’nu oluşturan dernek yöneticileri, 14 Mayıs seçimlerinde Kayseri Bağımsız Milletvekili Adayı Mutlu Akkaya’ya tam destek açıklaması yaptı.

HANGİ DERNEKLER DESTEK VERDİ?
Destek mesajı veren dernekler; Kayseri Kafkas Derneği, Birleşik Kafkasya Derneği, Uzunyaylalılar Derneği, Kafkas Çeçen – İnguş Kültür ve Dayanışma Derneği, Kayseri Karaçay Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Methiyeliler Derneği, Aşağı Borandereliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Örenşehirliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Kaynarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, İnliörenliler Kültür, Yardım ve Dayanışma Derneği.
Bağımsız adayların şampiyonu bakın kim oldu?

AKKAYA NASIL DESTEK İSTEDİ
Akkaya, sosyal medya hesabından kendisini şu şekilde tanıtıp, destek istemişti…
1977’de Kayseri, Pınarbaşı, Kaftangiyen köyünde doğdum. Eğitim hayatım sonrasında uzun yıllar ticaretle ilgilendim. Halihazırda Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde üretim faaliyeti sürdüren bir ticari işletmenin kurucu ortağı ve yöneticisiyim. Aynı zamanda ailemle birlikte tarım ve hayvancılık ile de iştigal ediyorum. Gençlik yıllarımdan itibaren sivil toplum çalışmalarında aktif rol aldım. Kayseri Kafkas Derneği başkanlığı ve Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel başkan yardımcılığı görevlerinde de bulundum. Evli ve iki çocuk babasıyım. 
Son yıllarda mevcut siyasi partilerin şehrimiz siyasetine dair dar çerçeveli bir tutum sergiledikleri görülmektedir. Bu durum millet iradesinin Meclis’e yansıması noktasında beklentileri karşılamamaktadır. Oy kullandığı halde temsil edilmeyen seçmen bu sonuçtan rahatsızdır. 
Siyasetin siyasetsizliği tanımından hareketle; mensubu olduğum toplum da dahil olmak üzere tüm sosyal, kültürel ve ekonomik olarak dezavantajlı kesimlerin; çiftçinin, esnafın, sanayicinin ve hizmet sektörünün sorunlarının Mecliste gür bir sesle dile getirilmesi ve cesaretle savunulması gerektiği düşüncesiyle yola çıktık. 

Bağımsız adayların şampiyonu bakın kim oldu?
Bilindiği üzere, ülkemizde son Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi uygulanmaktadır. 14 Mayıs tarihindeki seçimde, Cumhurbaşkanı ve yasama organını oluşturan milletvekilleri ayrı ayrı seçilecektir ve bu seçimin birbiriyle doğrudan bağı yoktur. Her iki seçim için de birden fazla ittifak gruplarının oluştuğu bilinmektedir.
Ülkemiz ve şehrimiz seçmenleri, özellikle Milletvekilliği seçimlerinde birbirine zıt siyasi çevrelerin politikaları arasında seçim yapmaya zorlanmıştır. 
Bu noktada herhangi bir ideolojik söylem ya da siyasi denklem hesabı yapmadan, ittifaklarda ya da başka listelerde kendisine yer bulamayan grupların sesi olmak için yola çıktık. 
Bu minvalde; siyasi partilerin ve seçmenlerinin fikirlerine saygı duyarak; Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ya da ittifak gruplarında yer almadığımızı, herhangi bir gruba oy verilmesini talep etmediğimizi, sadece milletvekili seçimlerinde bağımsız aday olduğumuzu deklere ediyoruz. 
Çoğunlukla zıtlıklar üzerinden şekillenen siyaset alanında kendisine bir aidiyet alanı göremeyen ve temsil edilmeyenlerin sesi olmak için bağımsız milletvekili adayı olduk.

Bağımsız adayların şampiyonu bakın kim oldu?