Ayvazhacı'da bahar bereketi

Baharın gelişiyle birlikte Ayvazhacı'da ekim dikim faaliyetleri hız kazandı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

Ayvazhacı'da bahar bereketi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte, vatandaşlar toprakların daha uygun hale gelmesi ve sıcaklıkların artmasını fırsat bilerek ekip dikmeye başladılar. İlkbahar mevsimi, tohumların ve fidanların daha hızlı büyümesini ve gelişmesini sağlayacak ideal koşullara sahip olmasından dolayı mart ve nisan ayları genellikle vatandaşların ekim dikim faaliyetlerine başladığı zamanlardır. 

Ayvazhacı'da bahar bereketi

Develi'nin Ayvazhacı Mahallesi'nde de vatandaşlar ekim dikim etkinliklerine başladı. Araştırmacı yazar Nezir Ötegen'in paylaşımına göre, ocak ayında 10 bin badem tohumu ekildi ve fidan dikme faaliyetleri devam ediyor.

Ayvazhacı Mahallesi, çevre dostu bir yaklaşımla ağaçlandırma faaliyetlerine devam ediyor. Mahalle sakinleri, tohum atma ve fidan dikme etkinlikleri ile çevrelerini yeşillendiriyorlar. Özellikle ocak ayında ekilen 10 bin badem tohumu, mahallenin 2024'e güzel bir giriş yapmasını sağladı.

Ayvazhacı'da bahar bereketi

Ramazan ayı içinde, gurbette yaşayan Ayvazhacılıların maddi destekleriyle bin adet ceviz ve badem fidanı dikildi. Mahalle muhtarı Hasan Navruz ve Ayvazhacı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Feramuz Serçe'nin liderliğinde, mahalle sakinleri çevre bilinci oluşturma gayreti içindeler. Ramazan Bayramı'nda da meyve fidanı dikimi devam etti.

Ayvazhacı'da bahar bereketi