Avukatın zam isyanı

Avukat Niyazi Ünalmış, Karesi Barosu ve meslektaşlarına çağrıda bulundu. 'Elimizden bir şey gelmez demeyin' diyen Ünalmış, geç kalmamak için harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Avukatın zam isyanı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’de son günlerde iğneden ipliğe gelen zamlar vatandaşın belini büktü. Neredeyse bütün ürünler zamlardan nasibini aldı. Artan hayat pahalılığı vatandaşın tepkisine neden olurken gelen zamlara bir tepki de Avukat Niyazı Ünalmış’tan geldi. Avukat Ünalmış, zamlardan büyük zarar gören mesleklerden birisinin de avukatlık mesleği olduğunu söyledi. 

'En büyük zarar gören mesleklerden birisi de avukatlık mesleğidir'

Ünalmış, “Gün geçmiyor ki kullanılan bir ürüne, yararlanılan bir hizmete zam gelmesin. Her gün zamlarla uyanıyor, her gün yabancı paralar karşısında eriyen paramızın alım gücünün nasıl düştüğünü konuşuyoruz. ‘Avukat olarak elimizden ne gelir ki’ diye serzenişlenen meslektaşlarım, elimizden her şey gelir. Baro olarak yaptırım uygulayacağımız hususlar olduğu gibi, meslektaş olarak yerimizde sessizce oturup izlemek yerine her geçen gün eriyen ücretlerimiz ile ilgili eylem yapabiliriz. İktidarın kötü yönettiği ekonomi ve almış olduğu yanlış kararlar neticesinde en büyük zarar gören mesleklerden birisi de avukatlık mesleğidir.” dedi.

‘Bir yanda ekonomik kaygılar, bir yanda görevi ifa ederken hayat kaygısı‘
Konuşmasında avukatlara yapılan saldırılara da değinen Ünalmış, “Mesleğe yeni başlayan birçok meslektaşımız ofis açamamakta, açanlar da gününü zor kurtarmakta, adli yardım ve CMK ücretleri ile idare etmeye çalışan meslektaşlarımız zor günler geçirmektedir. Bunun yanı sıra daha çok yakın günlerde yaşadığımız gibi görevini yapan, ekmeğinin peşinde koşan meslektaşlarımız dosyada taraf gibi görülmekte, görevinin başında saldırıya uğramaktadır. Saldırıya uğrayan meslektaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bir yanda ekonomik kaygılar, bir yanda görevi ifa ederken hayat kaygısı.” ifadelerini kullandı.

‘Tarih her eylemi ya da eylemsizliği not edecektir’
Meslektaşlarına çağrıda bulunan Ünalmış, beklemenin zamanı olmadığını söyledi. Ünalmış konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu ikileme sıkışmış meslektaşlarımız ve meslek geleceğimiz için susma, izleme, koltukta bekleme, ‘Ben kimseyle kötü olmayım deme’ zamanı değildir. Zaman, sahaya çıkma, eylem yapma ve baro olarak bazı tedbirleri alarak sesimizi duyurma zamanıdır. Bu uğurda tüm siyasi partilere, tüm sivil toplum örgütlerine, tüm meslek kuruluşlarına da destek çağrısı yapılmalıdır. Adli yıl başlangıcından hemen önce ve en kısa zamanda eylem ve tedbir planı yapılması ve icra edilmesi zorunludur. Yoksa meslektaşlarımız ve mesleğimiz için çok geç olacaktır. Tarih her eylemi ya da eylemsizliği not edecektir.”