Avşarlar başkanını seçecek

Dadaloğlu Derneği, yeni dönem başkanını belirlemek üzere yarın sandık başına gidiyor.

Kayseri’nin ve bölgenin köklü sivil toplum kuruluşlarından Dadaloğlu Derneği, Olağan Genel Kurul sürecini başlattı. Mevcut başkan Galip Bitigen tarafından yapılan resmi duyuru ile dernek üyeleri ve Avşar camiası, dernek yönetimini belirlemek üzere genel kurula davet edildi.

Seçim yarın dernek binasında yapılacak

Dadaloğlu Derneği Başkanı Galip Bitigen’in paylaştığı bilgilere göre, Olağan Genel Kurul 03.05.2026 Pazar günü saat 14:00’te derneğin kendi merkez binasında gerçekleştirilecek. Avşar kültürünün yaşatılması ve toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi adına kritik kararların alınacağı kurulda, yeni yönetim kurulu ve başkanlık seçimi yapılacak.

Galip Bitigen’den genel kurula davet

Dernek üyelerine hitaben bir mesaj yayımlayan Başkan Galip Bitigen, şu ifadelere yer verdi: “Dadaloğlu Derneği Olağan Genel Kurulu, 3 Mayıs 2026 Pazar günü saat 14:00'te derneğimizde yapılacaktır. Tüm üyelerimizin katılımını bekliyor, genel kurulumuzun camiamız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.”