Ataş: Ülkenin Cumhurbaşkanı böyle derse…

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, yaptığı açıklama ile 'Yargı darbesine dur de' çağrısında bulundu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Ataş: Ülkenin Cumhurbaşkanı böyle derse…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Atatürk'ü anma programında konuştu. 

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Türkiye tarihinde bir ilke imza attı. Gezi Davası'nda tutuklandıktan sonra Türkiye İşçi Partisinden milletvekili seçilen Can Atalay hakkında hak ihlali olduğunu belirtip tahliye edilmesi yönünde karar veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Karar büyük yankı uyandırırken konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da açıklama geldi. Erdoğan, "Yargı kurumlarının da kararları tartışılabilir. Türkiye'de yüksek mahkemeler dâhil hiçbir organ, hiçbir kurum layüsel değildir, eleştirilemez değildir. Yeni anayasa meselesini ısrarla gündemde tutmamızın günlük siyaset söylemi değil, hayati bir konu olduğu bu vesileyle herhalde daha iyi anlaşılmıştır” dedi. 

Ataş'tan tepki

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da hem Yargıtay 3. Ceza Dairesi hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösterdi. Milletvekili Ataş, “Ülkenin Cumhurbaşkanı ‘'Anayasa Mahkemesi'nin kararlarına uymuyorum, saygı da duymuyorum' derse; bir diğeri de çıkıp ‘Anayasa Mahkemesinin statüsü kökten değişmeli, mevcut yapısı tasfiye edilmelidir’ derse kraldan çok kralcı olan Yargıtay 3. Ceza Dairesi de bunlardan cesaret alarak böyle bir darbe girişiminde bulunur!
Özetle; bu darbe girişimi, devleti yönetenlerin beğenmedikleri kararlarda hamasi nutuklar atmasının sonucudur. Bu itibarla devleti yönetenleri daha dikkatli olmaya, hukuk devleti ilkesini tavizsiz korumaya ve kendi neden oldukları bu #YargıDarbesineDur demek adına bütün hukuki mekanizmaları ivedilikle işletmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

‘Yargı darbesine dur demek partili/partisizi herkesin görevi’
Ardından bir açıklama daha yapan Ataş, “#YargıDarbesineDur demek partili/partisiz herkesin vatandaşlık görevidir. 
Anayasa Mahkemesi kararları tartışılabilir ama bir mahkemenin karara uymaması, Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması; en hafif tabirle anayasal düzene, hukukun üstünlüğüne, hukuki güvenilirliğe yani tüm toplumun hukuk güvenliğine karşı açık bir başkaldırıdır.” diye konuştu.