Ataş: Tepkinizi koyun, üyeliklerinizi sonlandırın

Disney Plus, Atatürk dizisini yayınlamaktan vazgeçerken, skandalın arkasında Ermeni lobisinin olduğu öne sürüldü. RTÜK konuyla ilgili inceleme başlatıp kuruluşun savunmasını talep etti. Öte yandan Kayserili vekil konuya sessiz kalmadı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Ataş: Tepkinizi koyun, üyeliklerinizi sonlandırın
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz sene Türkiye'de yayın hayatına başlayan Disney Plus platformu, skandal bir karara imza attı. Daha önce 2023 yılı içerisinde Aras Bulut İynemli'nin başrolünde yer aldığı "Atatürk" dizisini yayınlayacağını açıklayan Disney Plus, bu kararından vazgeçti. 

Skandal kararın Ermeni lobisinin baskıları sonucu alındığı iddia edilirken, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, yerli içerik "Atatürk" dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığı belirtilen kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verildiğini açıkladı. Twitter'da ise "disneyiptalet" etiketine çok sayıda tepki yorumu geldi.

Konuya ilişkin bir tepki de İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş’tan geldi. Ataş, sosyal medya hesabından paylaşımı ile tepkisini dile getirdi. Ataş, “Atatürk’e düşman olup da Türk’e dost olan yoktur. Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin Mavi Gözlü Bozkurt’udur. Ermeni lobisinin baskılarıyla Atatürk dizisini yayınlamaktan vazgeçen Disney+'a tepkinizi koyun, üyeliklerinizi sonlandırın.” dedi.