Ataş'tan dikkat çeken tepki: Kim doğru söylüyor? Bakanlık mı, Büyükkılıç mı?

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yaşanan bazı gelişmelere yönelik dikkat çeken açıklamalar yaptı. AK Parti iktidarına tepki gösteren Ataş, 'Hani Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle daha hızlı karar alıp, uygulayacaktınız! Ne oldu öve öve bitiremediğiniz ucube sisteminize? Her felakette sistem çöküyor' dedi. Diğer yandan Ataş, Kayseri'de hasarlı bina konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile Çevre Bakanlığı yetkililerin farklı açıklamalar yaptığını da belirterek, 'Kime inanacağız, kime güveneceğiz?' diye sordu.

Ataş'tan dikkat çeken tepki: Kim doğru söylüyor? Bakanlık mı, Büyükkılıç mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından çarpıcı değerlendirmeler yaptı.
KİME İNANACAĞIZ, KİME GÜVENECEĞİZ?
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın, kentte 3 hasarlı bina olduğu yönünde yaptığı açıklamayı hatırlatan Ataş, Bakanlığın ise Büyükkılıç’ın aksine 25 bina olduğunu söylediğini belirtti. Ataş, “Yaşanan depremden sonra Büyükşehir Belediyesi Kayseri’de yıkılacak 3 bina var diyor. Çevre Şehircilik Bakanlığı ise yıkılacak 25 bina var diyor. Kime inanacağız, kime güveneceğiz? Kayseri’de olası bir depreme karşı hangi önlemler alındı, ne çalışmalar yapıldı? Açıklayınız” diye konuştu.
Ataş'tan dikkat çeken tepki: Kim doğru söylüyor? Bakanlık mı, Büyükkılıç mı?
ESKİDEN KAMU BİNALARI İHTİŞAMLI DEĞİLDİ, ESKİLERDİ AMA İÇİNDE DEVLET VARDI
“Eskiden kamu binaları ihtişamlı değildi, makam-kamu araçları son model değildi, eskilerdi ama içinde devlet vardı” diyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Bugün her yerde ihtişamlı kamu binaları, son model araçlar var ama gördük ki içinde devlet adamı yok,ciddiyet yok,devlet yok. Yazık koca devleti ne hale getirdiniz” dedi.
HANİ CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİYLE DAHA HIZLI KARAR ALIP, UYGULAYACAKTINIZ?
Diğer yandan Ataş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Eksiklikler, aksaklıklar yaşandı” açıklamasına da tepki göstererek, şunları söyledi: Erdoğan: “Bu süreçte bazı eksiklikler, aksaklıklar yaşanmıştır.” dedi. Hani Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle daha hızlı karar alıp, uygulayacaktınız! Ne oldu öve öve bitiremediğiniz ucube sisteminize? Her felakette sistem çöküyor!
SEÇİMLER OLACAK; SİZİN DE, DEPREMİN DE ENKAZINI BU AZİZ MİLLET KALDIRACAK
AK Partili Bülent Arınç’ın, “Seçimlerin ertelenmesi lazım” çıkışını da değerlendiren ve Arınç’a tepki gösteren Ataş, “Bülent Arınç, ‘Seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım’  demiş! Kasap et, koyun can derdinde. İktidarda bir gün dahi kalmak için her şeyi yapabilir, her yola başvurabilirler. Ama nafile… Seçimler olacak; sizin de, depremin de enkazını bu Aziz Millet kaldıracak” dedi.
Ataş'tan dikkat çeken tepki: Kim doğru söylüyor? Bakanlık mı, Büyükkılıç mı?
AK PARTİLİ NUMAN KURTULMUŞ TEPKİSİ: YAZIK, GERÇEKTEN ÇOK YAZIK
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un, deprem bölgesinde çekildiği belirtilen ve beraberindekilerle güldüğü görülen fotoğrafı da paylaşarak, "Bir haftadır yemeğimiz kursağımızda kaldı, uykularımız kaçtı. İçimiz kan ağlıyor! Sözde devlet, millet adamlarının rahatlığına bakın! Sizleri bu kadar güldüren, neşelendiren ne? Yazık, gerçekten çok yazık!" diye konuştu.