Ataş'tan dikkat çeken çıkış: Bu şehir sadece birilerinin ya da birkaç ailenin değil!

'Kişilere göre değil, herkese, şehre göre planlamalar yapın' diyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, 'Bu şehir sadece birilerinin ya da birkaç ailenin değil. Bu şehirde sadece birkaç kişinin dediği olmamalı. Bu nedenle bir kez daha sesleniyoruz ve uyarıyoruz. Şehrin omurgasını artık daha fazla kırmayın, şehri daha fazla tahrip etmeyin, yıkmayın. Toplumun kaynaklarını bu ekonomik sıkıntıda heba etmeyin. Önceliklere göre kaynakları yönlendirin' diye konuştu.

Ataş'tan dikkat çeken çıkış: Bu şehir sadece birilerinin ya da birkaç ailenin değil!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, kamuoyunda tartışmaları beraberinde getiren ve sadece temeli 71 milyon 771 bin TL'ye ihale edilen, maliyetinin de şu an için 700 milyon TL’yi bulacağı ifade edilen cami ile ilgili açıklama yaptı. Yaşanan ekonomik sıkıntılara ve çözüm bekleyen birçok soruna dikkat çeken Ataş, “Millet evine ekmek götüremezken, ay sonunu getiremezken birilerinin bu gündemle vatandaşın karşısına çıkmasını kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” dedi. “Kişilere göre değil, herkese, şehre göre planlamalar yapın” diyen Ataş,  “Bu şehir sadece birilerinin ya da birkaç ailenin değil. Bu şehirde sadece birkaç kişinin dediği olmamalı. Bu nedenle bir kez daha sesleniyoruz ve uyarıyoruz. Şehrin omurgasını artık daha fazla kırmayın, şehri daha fazla tahrip etmeyin, yıkmayın. Toplumun kaynaklarını bu ekonomik sıkıntıda heba etmeyin. Önceliklere göre kaynakları yönlendirin” diye konuştu. 


İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, tartışmaları beraberinde getiren ve sadece temeli 71 milyon 771 bin TL'ye ihale edilen, maliyetinin de şu an için 700 milyon TL’yi bulacağı ifade edilen cami ile ilgili çarpıcı tespitler yaptı ve aynı zamanda akıllarda soru işaretleri bırakan noktalara dikkat çekti. 
Cami ile ilgili ortaya çıkan tartışmaların ardından AKP çevrelerince yapılan açıklamada cami inşaatının finansmanının Mehmet Altun isimli hayırsever tarafından karşılanacağını, yapılan protokol kapsamında da 20 adet okulun yapımının da devam ettiğine yönelik ifadelerin kullanıldığını kaydeden Ataş, bu konuda akıllarda birçok soru işaretinin olduğunu söyledi.  Cami inşaatı ile birlikte Kartal Kavşağı’nda oluşacak yoğunluk için çalışma başlatılacağının da belirtildiğini kaydeden Ataş, bu çalışmanın da yaklaşık bir yıl süreceğini ifade ederek, yaşanacak olumsuzluklara dikkat çekti.
ŞU AN ORTADA BİR KEDİ BUYSA KIYMA NERDE KIYMA BUYSA KEDİ NERDE DURUMU VAR! HAYIRSEVERİN ŞU AN NE KADAR BÜTÇESİ KALDI? BU KALAN BÜTÇE CAMİNİN YAPIMINA YETECEK Mİ?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin katıldığı bir televizyon programında yaptığı, söz konusu ‘hayırseverin protokolle alınan arsasının 300 milyondan lira civarında olduğunun ve yeni bilirkişi güncellemesi ile değerin 1 milyara liraya çıktığı’ yönündeki açıklamalarına da dikkat çeken Milletvekili Ataş, “Bahse konu güncellenmiş arsa parası olan 1 milyar lira ile Mehmet Altun’un 20 adet okul yaptırdığını ve ilaveten bu camiyi yaptıracağı söyleniyor. Peki bu 20 okul için ne kadar ödendi ve cami için hayırseverin ne kadar bütçesi kaldı. 20 okulun bugününün maliyetleri ile 600-700 milyondan aşağı mal edilemeyeceği belirtiliyor. Sadece temel inşaatı 71 milyonun üzerinde olan inşaatının ki buna daha ihale kapsamında verilecek fiyat farkları bu hesaba dahil değil, tamamının da yapım maliyeti malum iken, şu an ortada bir kedi buysa kıyma nerde kıyma buysa kedi nerde durumu vardır” diye konuştu.
KAMUOYU 700 MİLYONLUK CAMİ İNŞAATININ BU EKONOMİK SIKINTIDA KAMU KAYNAKLARI İLE Mİ YOKSA HAYIRSEVER ARACILIĞIYLA YAPILDIĞINI ÖĞRENEBİLMELİDİR
Büyükşehir Belediyesi’nin projesiz bir camiye temel inşaatı ihalesi yapmayacağına göre projesi belli olan bu caminin yaklaşık maliyetini hesaplayarak kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini de söyleyen Milletvekili Dursun Ataş, “Bu kamuoyuna şeffaf bir şekilde açıklanmalıdır. Böylece kamuoyu 700 milyonluk cami inşaatının bu ekonomik sıkıntıda kamu kaynakları ile mi yoksa hayırsever aracılığıyla yapıldığını öğrenebilmelidir” dedi.
HAYIRSEVERİN PARASI YETMEZSE KALAN KISMININ NASIL ÖDENECEK?
Cami bütçesi belli olduktan sonra cami maliyetine hayırseverin parasının yetip yetmeyeceği konusunun da belirsiz olduğunu dile getiren Ataş, “Hayırseverin kalan parası yetmezse geriye kalan kısmı nasıl ödenecek? Yapılan açıklamalara bakıldığında hayırseverin kalan parasının bu maliyetleri karşılamayacağı günümüz şartlarında gayet açıktır” şeklinde konuştu.
CAMİNİN ADI MEHMET ALTUN CAMİİ Mİ OLACAK?
Hayırseverin verdiğini belirttiği para miktarına dikkat çeken Milletvekili Dursun Ataş, “Caminin adı Mehmet Altun Camii mi olacak?” sorusunu da yöneltti. 
HAK EDİŞLERİ HALİ HAZIRDA KREDİ BORÇLARI OLAN KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Mİ ÖDEMEYE BAŞLAYACAK?
Milletvekili Dursun Ataş, “Cami temeli İhalesi yapıldı. Doğal olarak hak ediş ödemeleri de kısa bir zaman sonra yapılmaya başlanacak. Hak edişleri hali hazırda kredi borçları olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi mi ödemeye başlayacak. Yoksa hayırseverden gelen bir para var mı? Caminin parası hayırseverden ne zaman ve ne kadar gelecek?” diye konuştu.
BU DURUMUN VATANDAŞA ÇIKARACAĞI FATURA DA HESAPLANDI MI?
Yapılacak caminin bölgede trafik yoğunluğuna da sebep olacağını kaydeden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şunları söyledi: “Yapılacak olan devasa maliyetli cami için yol yapılması gerekiyor. Kayseri’nin en yoğun kavşağı da bu nedenle yaklaşık 1-2 yıl trafiğe kapatılacak. Bunun vatandaşa çıkaracağı fatura da hesaplandı mı? Doğrusu merak ediyoruz. Yapılacak yol çalışmasında yolun cami otoparkına bağlanacağı da söyleniyor. Bu çalışmanın maliyetini kim karşılayacak?  Mezarlıkta çeşme yaptırdığınız zaman, su parasını da isteyen belediye yolun parasını ve Kayserili’nin harcadığı vakti ve ekstra maliyeti de hayırseverden alacak mı?
BU İŞE KALKIŞILMASININ ARDINDA BAŞKA HESAPLAR MI VAR? BU EKONOMİK ŞARTLARDA BU İŞLE KİME, NEYE, NEREYE GÖSTERİŞ YAPILMAK İSTENİYOR?
Hulusi Akar Camii’nde cenazelerin kaldırıldığını ve ihtiyacı da giderdiğini vurgulayan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Kayseri’de bir cenaze ortada mı kaldı ki bu işe girişiliyor. Kayseri bu kadar sıkıntıya sokularak, inatla, bu ekonomik sıkıntıda bu maliyetle neden bu işe kalkışılıyor? Bu işe kalkışılmasının ardında başka hesaplar mı var? Bu ekonomik şartlarda bu işle kime, neye, nereye gösteriş yapılmak isteniyor?” şeklinde konuştu. 
YAŞANAN TABLOYU VATANDAŞIN VİCDANINA HAVALE EDİYORUM
“Hayırseverler tabiî ki başımızın tacı, camiler tabiî ki bizim için önemli, ama öncelikli ihtiyaç, bu şehrin acil sorunu bu mu?” diye soran İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, kentte yarım kalan, yapımı tamamlanmayan, planlanıp da hayata geçirilemeyen okullara da bir kez daha dikkat çekerek, “Geleceğimiz olan yavrularımızın okul, derslik ihtiyacı varken. İnşaat halindeki okullarda sıkıntılar yaşanırken, işler ağır ilerlerken bu tabloda maliyeti daha da artacağı görülen 700 milyonluk cami yapmakta neden ısrar ediliyor? Vatandaş evine ekmek götüremezken, iş, aş beklerken neden öncelik acil olmayan konulara veriliyor? Hatta caminin yapımını üstlenen hayırseverin yapacağını taahhüt ettiği okul bazı inşaatlarının da henüz tamamlanmadığı ve açılan çukurla kaldığı belirtiliyor. Bütün bunlar ortadayken, yaşananları vatandaşımızın vicdanına havale ediyorum”  dedi.
Ataş'tan dikkat çeken çıkış: Bu şehir sadece birilerinin ya da birkaç ailenin değil!
HAYIRSEVER KENDİNE BİR YAT ALSA KİMSE KARIŞMAZ, AMA ŞEHİRDE PLANLARI DEĞİŞTİRECEK BİR İŞ YAPIYORSA, BU HERKESİ İLGİLENDİRİR
Hayırseverleri şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak doğru alanlara yönlendirmenin gerektiğini kaydeden Milletvekili Dursun Ataş, bu nedenle kaynakları sağlıklı yönetmenin de şehri ve ülkeyi idare edenlerin görevi olduğunu söyledi. “Hayırseverin parası, bu şehre istediğini yapar” anlayışının da sağlıklı bir bakış açısı olmadığını kaydeden Ataş, “Hayırsever kendine bir yat alsa kimse karışmaz. Çünkü aldığı yat, kimseyi mağdur etmiyor. Ama hayırsever şehirde planları değiştirecek, trafiği kapatıp, akışı değiştirecek, ulaşımı değiştirecek ve sonuçları belli olmayan bir yoğunluğa, bir işe kalkışıyorsa bu durum, şehirde yaşayan herkesi ilgilendirir. Çünkü bu artık şehrin, insanların geleceğini ilgilendiren bir konudur. Bu şehirde yaşayan herkes de bu nedenle söz sahibidir” ifadelerini kullandı.
“GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ” ADI ALTINDA YAPILAN YIKIM BELEDİYECİLİĞİNİN BU ŞEHRE BÜYÜK ZARARLAR VERDİ
“Gönül belediyeciliği” adı altında yapılan yıkım belediyeciliğinin bu şehre büyük zararlar verdiğini hatırlatan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Bunu sadece biz değil, AKP’nin içinden de bazı isimler söylüyor. AKP’li eski Belediye Başkanları da söylüyor. ‘Şehrin omurgasını kırdılar, battı-çıktılarla şehirde büyük tahribat yaptılar. Trafiği karmakarışık yaptılar’ sözler de eski AKP’li belediye başkanına ait. Bu şehri yıllardır yönetenler, ne yazık ki büyük zararlar verdiler. Kayseri’nin ruhunu, kendine özgü şehircilik yapısını yok ettiler. Şimdi de aynı zararların verilmemesi için herkese büyük sorumluluk düşüyor” dedi.
BİR KEZ DAHA SESLENİYORUZ VE UYARIYORUZ. ŞEHRİN OMURGASINI ARTIK DAHA FAZLA KIRMAYIN, ŞEHRİ DAHA FAZLA TAHRİP ETMEYİN, YIKMAYIN
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Bu şehirde yaşayan herkes beton belediyeciliğini gördü, yaşıyor. ‘Gönül belediyeciliği’ maskesi altında gönüller kırdılar, şehri yıprattılar. ‘Gönül belediyeciliği’ dedikleri aslında plansızlıktır, Sivas caddesine açılan çukurlardır. Terminalle, havaalanıyla, hastaneyle bağlantısı olmayan, sonra kılçıklanan ulaşım anlayışıdır. Saatlerce beklenen kırmızı ışıklardır, yeşili olmayan parksız, ağaçsız bölgelerdir. Bu anlayışın yıllardır ‘gönül belediyeciliği’ diyerek makyajladığı belediyecilik israftır. Bu nedenle bir kez daha sesleniyoruz ve uyarıyoruz. Şehrin omurgasını artık daha fazla kırmayın, şehri daha fazla tahrip etmeyin, yıkmayın. Toplumun kaynaklarını bu ekonomik sıkıntıda daha fazla heba etmeyin. Önceliklere göre kaynakları yönlendirin. Kişilere göre değil, herkese, şehre göre planlamalar yapın. Şimdi de Kartal Kavşağını, bölgeyi mahvetmeyin. Bu şehir sadece birilerinin ya da birkaç ailenin değil. Bu şehirde sadece birkaç kişinin dediği olmamalı. Bu şehirde gerçekten artık ortak akla, ortak mücadeleye, birlik ve beraberliğe acilen ihtiyaç var. İnsanların korkmadan, ‘başıma iş gelir mi’ diye çekinmeden fikrini söyleyeceği bir ortama ihtiyaç var. O günlere kavuşmaya da az kaldı. Türkiye de, Kayseri de her alanda iyi olacak” şeklinde konuştu.