Ataş'ın tarafı belli oldu!

Olağanüstü Kongre kararı alan İyi Parti'de, İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş tarafını Kayseri Olay'a açıkladı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Ataş'ın tarafı belli oldu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in genel başkanlığa yeniden aday olmayacağını belirterek, olağanüstü kurultaya gitme kararını açıklamasının ardından, önce kimlerin aday olacağı tartışıldı. Süreç içinde Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu ve Mehmet Tolga Akalın resmi olarak adaylıklarını açıklarken, Uğur Poyraz aday olmayacağını ancak delegeler aday gösterirse bu yarışa girebileceği belirtti. Adayların netleşmesiyle birlikte İyi Parti kulislerinde bu kez kimlerin kimi desteklediği konuşulmaya başladı. Bu noktada tarafı merak edilen isimlerden biri de İyi Parti kurucuları arasında yer alan, partinin etkin isimlerinden İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş… Ataş, konuyla ilgili Olay’a yaptığı açıklamada ‘Ben partimden yana tarafım. Adayların hepsi saygı duyduğum, ailece görüştüğüm isimler. Bu süreçte adaylar arasında taraf olmak bana yakışmaz’ dedi. 

Ataş’a toparlayıcı rol

İyi Parti kulislerinden yansıyan bilgiler, Ataş’ın ‘Taraf olmak bana yakışmaz’ sözlerine de açıklık getiriyor. Zira İyi Parti kulislerinde Ataş ve bir grup partinin kurultay süreci ve sonrasında parti içindeki çatışmaları ve ayrışmaları önlemek için toparlayıcı rol üstlendikleri ifade ediliyor.