Ataş: İlçelere Vali'yi yanlarına alarak gidiyorlar, tek başına gidemiyorlar…

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş'tan dikkat çeken tepki: 17 belediye bizde diye hava atılmaz. Kırsalda, merkezde elle tutulur, gözle görülür iş yok. İnşallah, maşallah, pandemiyle 3-3,5 yıl geçti...

Ataş:  İlçelere Vali'yi yanlarına alarak gidiyorlar, tek başına gidemiyorlar…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, belediye meclislerinde oy çokluğu ile kabul edilen ek bütçelere tepki gösterdi. “Bu kadar satıp, savurup, kredi kullandıkları paraları nereye harcayacaklar?” diyen Ataş, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı eleştirdi. “3 yıldır görevde ve vatandaşın hayatını kolaylaştıracak 3 tane proje sayın” diyen Ataş, “17 belediye bizde diye hava atılmaz. Kırsalda, merkezde elle tutulur, gözle görülür iş yok. İnşallah, maşallah, pandemiyle 3 -3,5 yıl geçti” diye konuştu. 
BU KADAR SATIP, SAVURUP KREDİ KULLANIP, BU PARAYI NERELERE HARCAYACAKSINIZ?
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın Bakanlıklardan aldığı sözleri, hayırseverlerin yaptıkları işleri söylediğini, kendi belediye bütçesiyle ilgili gelinen süreçte akılda kalacak bir şeyler yapmadığını savunan İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, Kocasinan Belediyesi’nin de yüzde 170 oranındaki ek bütçe talebine dikkat çekerek, “Bu nasıl bir şey? Neyden ne kaçırıyorsunuz, neyi ön göremediniz? Bu kadar satıp, savurup kredi kullanıp, bu parayı nerelere harcayacaksınız?” şeklinde konuştu.  
Ataş:  İlçelere Vali'yi yanlarına alarak gidiyorlar, tek başına gidemiyorlar…
MEYDANDA EKMEK KUYRUKLARI OLUYOR DİYE ÇÖZÜMÜ EKMEK BÜFELERİNİ KALDIRMAKTA BULANLAR SORUNLARI ÇÖZEMEZ
“Vatandaş ekonomik sıkıntılarla mücadele ederken, evine ekmek götüremezken, pazara çıkamazken bu kadar ek bütçe ile hangi işleri yapacaklar, bu paraları nereye harcayacaklar” diye soran Ataş, “Meydanda ekmek kuyrukları oluyor diye çözümü ekmek büfelerini kaldırmakta bulanlar sorunları çözemez” dedi.
HANGİ İLÇEYE GİTSEK, ARDINDAN ORAYA GİDİYORLAR
Kayseri’nin ulaşımda da, su fiyatlarından da en pahalı yerler arasında yer aldığını kaydeden Ataş, katıldığı bir TV programında yaptıkları ilçe ziyaretlerine de dikkat çekerek, “Vatandaş her alanda sıkıntı içinde. Tarım, hayvancılık giderek azalıyor. Bu işi yapan insanlar artık yapamaz halde" diye konuştu. İktidar menuplarına da tepki gösteren Ataş, "Biz hangi ilçeye gitsek, ardından Büyükşehir Belediye Başkanı da oraya gidiyor. Yeraltı çarşısına gidiyoruz, ardından onlar da gidiyor. Esnaf da siz gelmeseydiniz, gelmezlerdi, sormazlardı diyor.  İlçelere yalnız da gidemiyorlar, Vali Beyi yanlarına alıp gidebiliyorlar.  Tek başına gidemiyor ilçelere. Bazı yerlerde de torbayla önlerine pirinç vs falan döküldüğü de ifade ediliyor. Vatandaş tepki gösteriyor. Bu yönde yansıyan duyumlar var” dedi.
Ataş:  İlçelere Vali'yi yanlarına alarak gidiyorlar, tek başına gidemiyorlar…