Ataş: Gerçekten Gazetecilik yapmak isteyenler ağır bedeller ödüyor!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, 24 Temmuz tarihinin Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak kutlandığı, ancak yaşanan sıkıntılar nedeniyle bu günün bu amacından çok uzak olduğunu ve Gazetecilerin büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Ataş: Gerçekten Gazetecilik yapmak isteyenler ağır bedeller ödüyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Açıklamasında “İYİ Parti iktidarında gazeteciler görevlerini özgür ve tarafsız bir şekilde yapacak" diyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede demokrasiden bahsedilemeyeceğine vurgu yaptı.
ÖZGÜR VE TARAFSIZ GAZETECİLİK YAPMAK İSTEYENLER AĞIR BEDELLER ÖDÜYOR
AKP iktidarının uygulamalarıyla bu günlerin bayram olmaktan çok uzak olduğunu ifade eden İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, “Keşke bu günler gerçekten de bayram olsa! Ancak yaşananlar da gösteriyor ki, her kesim gibi Gazeteciler de görevlerini yapamıyor. Çünkü bu iktidar özgür basın istemiyor. Şeffaflıktan, hesap vermekten korkuyor. Özgür ve tarafsız gazetecilik yapmak isteyenler de bu nedenle birçok bedel ödüyor” dedi.
GAZETECİLER, GERÇEKTEN GAZETECİLİK YAPAMIYORSA ORADA DEMOKRASİDEN SÖZ EDİLEMEZ
Basının demokrasinin önemli bir unsuru olduğuna dikkat çeken Ataş, “Eğer bir yerde basın görevini yerine getiremiyorsa, Gazeteciler, gerçekten Gazetecilik yapamıyorsa orada demokrasiden söz edilemez. Bu kapsamda demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan, baskılar ve tehditlere boyun eğmeyerek, bütün zorluklara rağmen doğru, tarafsız bir şekilde gelişmeleri kamuoyuna iletmek için, gece gündüz demeden büyük bir gayret ve özveriyle çalışan basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu.
İYİ PARTİ İKTİDARINDA BU GÜNLER GERÇEKTEN BAYRAM OLACAK
Gazetecilik maskesi altında, vatandaşa değil, sadece birilerine hizmet eden ve bu nedenle ballı hayat yaşayanların da mesleğe ağır darbeler vurduğunu belirten Ataş, “Her şeye rağmen bu onurlu mesleği, layıkıyla yapmaya çalışan basın emekçileri var. Hiç kimse unutmasın ki, İYİ Parti iktidarında bu günler gerçekten bayram olacak. Gazeteciler, gerçekten Gazetecilik yapacak” dedi.