Ataş: AKP ile çiftçi sayısı 700 bin kişi azaldı, çiftçinin borcu 72 kat arttı!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AKP'nin üreten kesime, çiftçiye, emekçiye darbe üstüne darbe vurmaya devam ettiğini söyledi.

Ataş: AKP ile çiftçi sayısı 700 bin kişi azaldı, çiftçinin borcu 72 kat arttı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tek adam düzeninde Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile şimdi de hububat ve bakliyat ithalatında gümrük vergisinin sıfırlandığını dile getiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş,  “AKP uygulamalarıyla Türk çiftçisine engel olmaya devam ediyor. Yerli ve milli kelimelerini ağızlarından düşürmeyenlerin, bu konudaki ikiyüzlülüğü bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Kendi çiftçisini kendi vatandaşını desteklemek yerine AKP zihniyeti yine yabancıları koruma ve kollama çalışmalarını sürdürmüştür” dedi.  “AKP’nin ithalat üzerine kurulu tarım politikası iflas etmiştir” diyen Ataş, “2003’e göre çiftçi sayısı 700 bin kişi azalmış, çiftçinin borcu 72 kat artmıştır. Uygulamalarıyla görülüyor ki, AKP çiftçiyi bitirmeye kararlı” dedi. Ataş, vatandaşa da seslenerek, “AKP zihniyetinden kurtulup, ülkeyi yeniden ayağa kaldırmak, adaleti hakim kılmak, çiftçiye, emekçiye destek vermek ve ülkenin üzerinden tüm olumsuzları söküp, atmak mümkün. İYİ Parti hazır” şeklinde konuştu.

AKP’nin uygulamaları yüzünden çiftçilerin, çiftçiliği bıraktığını ve üretimden elini çektiğini dile getiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, bu tablonun ne yazık ki ülkede her alanda hakim olduğunu dile getirdi. 
"AKP’NİN YERLİ VE MİLLİ SÖYLEMİ SÖZDE VAR, UYGULAMADA ÜLKEYİ DIŞA BAĞIMLI HALE GETİRMEK İSTİYORLAR"
AKP’nin üreten kesimi sevmediğini ve ülkede üretimi engellemek için de her türlü kararnameyi tek adam sistemiyle çıkardığını kaydeden Milletvekili Ataş, “AKP kendi vatandaşını desteklemek yerine bu ülkenin kaynaklarını emperyalistlerin mülteci politikalarına ve aynı zamanda ithalatın önünü  açarak da  yabancıya peşkeş çekmektedir.  AKP yine daha önceki uygulamalarında olduğu gibi ithalatın önünü açıp üreticiyi, çiftçiyi ve ihracatçıyı mağdur etmiştir. Ülkeyi dışa bağımlı hale getirmek için adeta yarış içindedir. Kendi kendine yeten güzelim ülkeyi dışa bağımlı hale getirmek isteyen ve bu konuda da adeta elinden geleni ardına koymayan AKP’nin ve yandaşlarının yerli ve milli söylemleri sözdedir. Bu zihniyetin uygulamaları yerli ve millilikle bağdaşmamaktadır. Söze gelince yerli ve milli narası atan AKP’nin takkesi yine düşmüştür” dedi.
“BU ÇİFTÇİYE ŞİMDİKİ HALİNİZDEN DAHA BETER OLUN DEMEKTİR”
“Hasat dönemi başladığından itibaren çiftçinin kara gün dostu olarak bilinen TMO ithal arpa ve buğday ürün ihalesi açıyor ve alıyor. Diğer taraftan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile hububat ve bakliyat ithalatında gümrük vergisi sıfırlanıyor” diyen Milletvekili Dursun Ataş, “Çiftçilerimiz Kuraklık yüzünden ciddi oranda rekolte kaybı yaşamakta, girdi maliyetleri yüzünden ekonomik olarak zor günler geçirmektedir. İktidar tarafından Hasat zamanı, ürün henüz harmandayken ithalat kararı almak, ithalatta vergiyi sıfırlamak; çiftçiyi dikkate almamak, şimdiki halinizden daha beter olun demektir” şeklinde konuştu. 
"AKP POLİTİKALARIYLA ÇİFTÇİ SAYISI 700 BİN KİŞİ AZALMIŞ, ÇİFTÇİNİN BORCU 72 KAT ARTMIŞTIR"
AKP’nin ithalat üzerine kurulu tarım politikasının iflas ettiğine dikkat çeken Ataş, “Avrupa’nın en geniş tarım arazilerine sahip olan ülkemiz, iktidarın uyguladığı tarım politikaları yüzünden dışa bağımlı hale gelmiştir” dedi. Milletvekili Ataş, “AKP yüzünden çiftçi toprağına küsmüş ve üretimden vazgeçmiştir. Ülkemizde 2003’e göre çiftçi sayısı 700 bin kişi azalmış, çiftçinin borcu 72 kat artmıştır. Açık açık görülüyor ki, AKP uyguladığı tarım politikası ve aldığı kararlarla çiftçiyi bitirmek istiyor” diye konuştu.