Ataş: AKP demek, zam demektir!

2023 yılı içerisinde, bir defaya mahsus olmak üzere tüm araçlar için ek Motorlu Taşıtlar Vergisi iki defa ödenecek. Konuya ilişkin eleştiri yapan İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş bakın neler söyledi? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haber bülteninde…

Ataş: AKP demek, zam demektir!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

2023 yılında bir kereye mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenecek. Ek MTV, sıfır ve trafiğe kayıtlı tüm araçlar için geçerli olacak.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM Başkanlığı’na sunulan memur ve emeklilerin maaş artışlarını da içeren torba yasa teklifinde bir dizi vergi düzenlemesinin de yer aldığını söyledi.

Güler, “17 maddelik hazırladığımız teklifte kurumlar vergisi ve MTV’de yeni düzenlemeler yapıyoruz, vergi kanunlarımızda yer alan bazı istisnaların kaldırılması yönünde değişiklikler öneriyoruz. Ayrıca vergi kanunlarında yer alan bazı maktu vergi tutarlarının GSYH içindeki paylarının azaldığını dikkate alarak, maktu tutarların güncellenmesine imkân verecek şekilde yetki düzenlemelerini öngörüyoruz” dedi.

Teklifte kanunun yayımlandığı tarihte kayıt ve tescilli olan taşıtlar ile 31 Aralık’a kadar ilk defa kayıt ve tescil edilecek olan taşıtlardan, bir defaya mahsus olmak üzere, 2023 yılında tahakkuk ettirilen MTV tutarı kadar ek motorlu taşıtlar vergisi alınması öngörüldü.

Konuya ilişkin Kayseri’den ilk eleştiri İyi Parti Milletvekili Ataş’tan geldi. Ataş, gelen zamları sert bir dille eleştirdi. Ataş paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Yüzyılı”
Tüm otomobillerde Motorlu Taşıtlar Vergisi bir defalığa mahsus 2 katına çıkarılmış. 
Zamlar yağmur gibi yağıyor.
İşçi, memur ve emekliye verilecek zamlı maaşlar, henüz hesaplara yatmadan eridi gitti. 
Unutmayın!
AKP demek, ZAM demektir!