Astronot Kayseri'ye geliyor

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Kayseri'ye geliyor. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Astronot Kayseri'ye geliyor

Dünyanın ve Türkiye’nin en çok konuşulan isimlerinden Türkiye’nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı Kayseri’ye geliyor. 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Memduh Büyükkılıç, 'Doğru Tercih Kampüs’te' programında gençlerle bir araya geldi. Has Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Doğru Tercih Kampüs’te programında gençlerle buluşan Başkan Büyükkılıç, burada önemli bir haber de verdi. 

Astronot Kayseri'ye geliyor

Büyükkılıç, Kayseri’nin üniversiteler şehri olduğunu vurgulayarak, “Kayseri’mizin 5 tane üniversitesi var. Bu üniversiteler arasında Erciyes Üniversitesi araştırma üniversitesi, bunların arasında yine Abdullah Gül Üniversitesi kendi alanında iddialı bir araştırma üniversitesi. Kayseri Üniversitesi, meslek yüksekokullarını bağrında barındıran önemli bir üniversite. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi daha çok mühendislik ve diş hekimliği alanında öğrenci yetiştiren önemli bir vakıf üniversitesi. Bir de Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi var. Bunları zenginlik olarak görüp, yöneticiler olarak keyif alıyoruz.

Konuşmasında öğrenciler için belediye tarafından ne gibi projeler yapıldığını da aktaran Büyükkılıç, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile öğrencileri buluşturacağının müjdesini verdi. 

Astronot Kayseri'ye geliyor

Konuşmasında öğrenciler için belediye tarafından ne gibi projeler yapıldığını da aktaran Büyükkılıç, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile öğrencileri buluşturacağının müjdesini verdi. Büyükkılıç önce gençlere astronotun adını sordu. Gençler hep bir ağızdan Alper Gezeravcı derken Büyükkılıç, Alper buraya gelmeli dedi. 20 gün sonra Kayserimize gelecek.” dedi.

Astronot Kayseri'ye geliyor