Aşkın Genç: Uzman erbaşlar için ikinci kariyer yolu açılmalı
CHP Kayseri milletvekili Aşkın Genç, kamuya geçişlerde sözleşmeli erbaş ve erlere tanınan hakkında uzman erbaşlarına tanınmaması hakkında eleştirilerde bulundu.
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç kamuya geçişlerde sözleşmeli erbaş ve erlere tanınan hakkın uzman erbaşlarına tanınmamasını meclis kürsüsünden eleştirdi. Önemli eleştirilerde bulunan Aşkın Genç, mecliste yapmış olduğu konuşmasının videosu ile birlikte resmi sosyal medya hesabında açıklama yayımladı.
Yaptığı paylaşımda; “Sözleşmeli erbaş ve erlere kamuya geçiş imkanı tanınırken, aynı tecrübeye ve saha birikimine sahip uzman erbaşların kapsam dışında bırakılmasını kabul etmiyoruz. Sicili, nitelik belgesi, disiplin durumu ve görev performansı belli olan personelin geleceği birkaç dakikalık mülakata teslim edilemez. Kamuya geçişte ölçüt; liyakat, hizmet yılı ve objektif kriterler olmalıdır. Uzman erbaşlara ikinci bir kamusal kariyer yolu açılmalı; yüzde 10 kontenjan sınırı ve sözlü sınav şartı yeniden düzenlenmelidir” ifadelerini kullandı.
‘Sözleşmeli erbaş ve erleri için doğru gördüğünüz imkânı uzman erbaşlardan neden esirgersiniz?’
Meclis kürsüsünde uzman erbaşların haklarını savunarak çarpıcı eleştirilerde bulunan CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, konuşmasında şu sözleri kullandı:
“14. maddede sözleşmeli erbaş ve erlerin kamuda değerlendirilmesi yönünde bir adım var. İlke olarak bunu doğru buluyoruz. Yıllarca zor şartlarda görev yapan, disiplin içinde çalışan, sahada tecrübe kazanmış, bu insanları görevleri bittiğinde kamunun ihtiyaç duyduğu alanlarda değerlendirilmesi hem personele sahip çıkmaktır hem de kamu hizmetini güçlendirmektir. Ancak düzenleme eksiktir.
Uzman kapsam dışında bırakılmıştır. Oysa uzman erbaşlar da aynı şekilde bu ülkeye hizmet etmiş, görev ve saha tecrübesi edinmiş personeldir. Sözleşmeli erbaş ve erleri için doğru gördüğünüz imkânı uzman erbaşlardan neden esirgersiniz?
Yüzde 10 kontenjan sınırı da bu düzenlemenin eleştirisini ayrıca daraltabilir. Üstelik sözlü sınav getiriyorsunuz. Bu insanlar dışarıdan ilk kez başvuru yapan adaylar değildir. En az 2 yıl görev yapmış, sicili, nitelik belgesi, disiplin durumu ve görev performansı amirleri tarafından bilinen askerlerdir. Nitelik belgesi fiziki yeterlilik testi ve gerekiyorsa yazılı sınav varken birkaç dakikalık mülakatla kişinin geleceğini belirlemek asla ama asla doğru değildir. Mülakat liyakat tartışmasını da birlikte getirir. Kayırma kuşkusunu besler, askeri personel rejime güven zedeler. Biz liyakate karşı değiliz. Tam tersine liyakati korumak için mülakata itiraz ediyoruz.”
