Aşıklar Kayseri'ye akın edecek!
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türk kültürünün köklü geleneklerinden biri olan âşıklık kültürünü yaşatmak amacıyla '5. Uluslararası Âşıklar Şöleni' etkinliğini Kayserililerle buluşturacak.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Aşıklar Şöleni etkinliğine Türkiye’nin dört bir yanından ve Türk dünyasından ozanlar katılacak.
Etkinlik detayları ve programı
Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ozanlar etkinliğinin detayları belli oldu. 2027 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Kayseri'de gerçekleştirilecek olan geleneksel buluşma, tüm vatandaşların katılımına açık olarak düzenlenecek. Organizasyon 29 Ağustos Cumartesi günü saat 19:30’da Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek.
Şölene katılacak aşıklar
Âşık Kul Nuri , Âşık Ahmet Poyrazoğlu , Âşık Orhan Üstündağ, Âşık Rahim Sağlam, Âşık Selahaddin Kazanoğlu, Âşık Beyzade Arslan, Âşık Abdullah Gizlice katılacak. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, gönül dilini ve aşık geleneğini hep birlikte yaşatmak üzere tüm vatandaşları bu özel kültürel etkinliğe davet etti.