Aşı olmak isteyenler dikkat! Eczanelerde aşı alarmı!

Ücretsiz grip aşıları konusunda Eczaneler uyarıldı. Buna göre risk gruplarına göre aşılama yapılacak. Diğer yandan Eczacılar da risk grubunda olduklarını belirterek, Bakanlığa aşı önceliği konusunda başvuru yaptı.

Aşı olmak isteyenler dikkat! Eczanelerde aşı alarmı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, hekim ve eczacıları uyardı. Covid-19 pandemisi sürecinde vatandaşların, başta risk grupları olmak üzere mevsimsel grip aşısına en kısa sürede ulaşması amacıyla yapılan uyarıda, Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen grip aşılarına eczanelerden vatandaşlara ücretsiz verileceği ifade edildi.  Diğer yandan eczacılarda grip aşısı konusunda talepte bulundu. Pandemi süresi içerisinde eczacıların ve eczane çalışanlarının, birinci basamak sağlık kuruluşu olarak grip hastalığı riski taşıdığı ve bu nedenle öncelikli gruplar içerisinde yer aldığı için Bakanlığa başvuru yapıldı. Bakanlık başvuruya olumlu yanıt verdi.  
GRİP AŞISI OLMAK İSTEYENLER DİKKAT!
Peki, grip aşısı olmak isteyen vatandaşlar ne yapacak? Öncelikli olarak risk gruplarının talepleri değerlendirilecek. Bunun için vatandaşlar daha önce olduğu gibi e-nabızdan durumlarını kontrol ederek, hekimlerce ücretsiz girip aşısı reçeteleriyle eczanelere başvuracak. Eczacılar için de ilaç takip sistemi üzerinden aşı temin kotası oluşturularak, aşı ecza depolarından ücretsiz olarak temin edilecek.
ECZACILAR AŞI İÇİN BAŞVURDU!
Diğer yandan pandemi süresi içerisinde eczacıların ve eczane çalışanlarının, 1. Basamak Sağlık Kuruluşu olarak grip hastalığı riski taşıyan gruplar içerisinde olduğunu belirten Türk Eczacılar Birliği (TEB) yönetimi, Sağlık Bakanlığına da başvurarak, üyeleri ve eczane çalışanları için grip aşısı talebinde bulundu. Bu talebi Sağlık Bakanlığı uygun buldu. Buna göre, mevsimsel grip aşısı konusunda serbest eczane sahibi eczacılar, çalışanları ve stajyerler, ikinci ve yardımcı eczacılar ile aktif olarak bir yerde çalışmayan eczacılar için aşılama yapılabileceği dile getirildi. Bu kapsamda influenza aşısı yaptırmak isteyen gönüllü eczacılar ve eczane çalışanları kayıtlı bulundukları Aile Hekimliklerine müracaat ederek aşılarını yaptırabilecek. Aile Hekimliklerinde aşı bulunmaması durumunda ise kayıtlı bulundukları İlçe Sağlık Müdürlüğü İlçe Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından aşı talepleri karşılanacak.