Asgari ücret yıl sonunda kaç TL olacak?

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın gözü yıl sonunda yapılacak olan asgari ücret zammına dönmüş durumda. Kayseri'de de asgari ücretle çalışan çok sayıda vatandaş yıl sonunda asgari ücretin kaç TL olacağı konusunda merak içinde peki yıl sonunda asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Asgari ücret yıl sonunda kaç TL olacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın gözü yıl sonunda yapılacak olan asgari ücret zammına dönmüş durumda. Kayseri'de de asgari ücretle çalışan çok sayıda vatandaş yıl sonunda asgari ücretin kaç TL olacağı konusunda merak içinde peki yıl sonunda asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

TÜRK-İŞ Kayseri İl Temsilcisi ve Koop-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İdris Güven Kayseri Olay Gazetesine; yıl sonu asgari ücret beklentisi, enflasyon ve toplanacak olan asgari ücret komisyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

Güven, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün kabine sonrası yaptığı açıklamaların gerçekleşmesini umduğunu ve asgari ücretlinin yapılacak olan zam tutarından çok zam sonrası artan fiyatlardan dolayı çekinceli olduğunu vurguladı. Güven asgari ücretin en düşük 16 bin ila 17 bin TL arasında olması gerektiğini vurguladı. Güven, "Eğer asgari ücret 16, 17 bin TL olup da pahalılık olacaksa hiç olmasın, gerek yok. Asıl mühim olan artan asgari ücretin enflasyona ezilmemesi." dedi.

Güven yaptığı bir diğer açıklamada da asgari ücret komisyonunun toplanacağını ve komisyona TÜRK-İŞ tarafından belirlenen 4 işçinin katılıp işçilerin rahat edebileceği bir tutarı talep edeceklerini bildirdi.

Asgari ücret yıl sonunda kaç TL olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Yılbaşında çalışanlarımızın ücretlerinde hem genel ekonomik dengeyi sarsmayacak hem de onların kayıplarını telafi edecek bir artış yapılacak. Asgari ücret İstihdama zarar vermeyecek şekilde süreç ilerleyecek. İşçilerimizin onayını alacak, İşverenlerimizi de yormayacak ve istihdama zarar vermeyecek bir asgari ücret seviyesi hedefi ile süreç yönetilecek." ifadelerine yer vermişti.

Asgari ücret yıl sonunda kaç TL olacak?