'Artık turistleri kaçırmayacağız'

Ak Parti Kayseri Milletvekili Adayı Murat Cahid Cıngı, Olay Türk Tv ekranlarında çok özel açıklamalar yaptı. Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinin başında gelen Erciyes hakkında da konuşan Cıngı, 'O efsaneyi biz yıktık' dedi. Cıngı, hangi efsaneden bahsetti?

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Artık turistleri kaçırmayacağız'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Olay Türk Tv ekranlarında yayınlanan ‘Yüz Yüze Seçim Özel’ programının konuğu AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı oldu. Milletvekili Adayı olunca Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığını bırakan Cıngı, Erciyes ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

‘HIZLI TREN NEVŞEHİR’DEN GEÇMELİYDİ’
Milletvekili olması halinde neler yapacağını saktaran Cıngı, “Benim hayalim ne biliyor musunuz? Şimdi hızlı tren konuşuluyor ya Türkiye'de sürekli. Kayseri’yi Nevşehir üzerinden Ankara’ya bağlamak aslında. Şu anda mesela Sivas'a giden hızlı trene biz Yerköy'den entegre olacağız.  Ama benim hayalim Kayseri'yi Nevşehir üzerinden yani makro bir proje bu aslında. Nevşehir, Aksaray, Konya , Antalya'ya bağlayabilir. Oradan Ankara'ya bağlayabilir. Yani dolayısıyla turizm bölgeleriyle olan bütünleşmemiz çok daha rahat olur.” dedi.

‘O EFSANEYİ BİZ YIKTIK’
“Bu projeleri hızlandırmamız lazım bence” diyen Cıngı, “Kışın biz özellikle Kapadokya’ya Kayseri’de Kapadokya Bölgesi’nde bir kısmı özellikle kayalık Kapadokya denilen Ürgüp, Göreme, Uçhisar, Avanos gibi mahallere çok ciddi destek veriyoruz. Oradan da ciddi destek alıyoruz. Kayseri’de ağızlara sakız olmuş, ‘Ya turistler geliyor paketlenip gidiyorlar’ o efsaneyi Erciyes üzerinden biz yıktık. Çünkü insanlar acenteler bu işi organize ediyorlar artık. Mesela biz son üç dört yıldır çok yoğun Latin Amerikalı, Uzakdoğulu turist alıyoruz Erciyes'e. Singapur'dan, Malezya'dan, Endonezya'dan Japonya'dan turistler Erciyes'e geliyorlar. Erciyes'te şu anda havaalanından iniyorlar. Erciyes'e geliyorlar. Burada kar topu oynuyorlar, mangal yapıyorlar. Karla hemhal oluyorlar. Akşamleyin Kapadokya'ya gidiyorlar.” ifadelerini kullandı.