Arıkan: Tarihimizin en faizci iktidarı

Merkez Bankası'nın haziran ayı politika faizini yüzde 15 seviyesine çıkarması tartışmaları da beraberinde getirdi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan da Merkez Bankası'nın bu kararını hangi sözlerle eleştirdi? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Arıkan: Tarihimizin en faizci iktidarı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek'in, Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan'ın getirilmesinin ardından yeni ekonomi yönetimi ilk faiz kararında sert bir artış yaptı. 650 baz puanlık artış yapan Merkez Bankası, faizi yüzde 8,5'ten yüzde 15'e çıkardı. Bu gelişme tartışmaları da beraberinde getirdi. Kayserili vekillerden de art ardına eleştiriler geldi. 

‘İtiraz ediyoruz’
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili de Merkez Bankası’nın bu kararını sert bir dille eleştirdi. Arıkan, sosyal medya hesabından paylaşımlar yaptı. İlk paylaşımında, “Faize bir gün nas ile yaklaşanlar diğer gün faizi artırıyorsa, nas denildiğinde de artırıldığında da taraftar bulmaya devam ediyorsa bu gerçeklikten öte algıyı yönetmeye dayalı siyasetin sonucudur. Biz buna itiraz ediyor ve algının gerçeğin yerine geçme projesine karşı çıkıyoruz.” İfadelerini kullandı. 

‘Kafaları kumdan çıkartalım’
İkinci paylaşımında daha ağır eleştirilerde bulunan Arıkan, “Tarihimizin en faizci en adaletsiz iktidarı ile karşı karşıyayız. Bu tabloyu ortaya çıkaranı değil buna ses çıkaranı taşlamaktan vazgeçip kafaları kumdan çıkartalım.” diye konuştu.