Arıkan sordu: Yeni bir U dönüşü gelir mi?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bugün İsveç'in NATO üyeliği oylanacak. Oylama öncesi Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Cumhurbaşkanı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,'ın 'İsveç boşuna uğraşma, mukaddes kitabımın yakılmasına müsaade ettiğin müddetçe, evet demeyiz' sözüne atıfta bulunarak, 'Yeni bir U dönüşü gelir mi?' diye sordu. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Arıkan sordu: Yeni bir U dönüşü gelir mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi bugün çalışmalarına başlıyor. Gündem konularından birisi de İsveç’in NATO üyeliği… Bugün yapılacak oylamayı hatırlatan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, hükümetin bu konudaki politikalarını eleştirerek, “Yeni bir U dönüşü gelir mi?” diye sordu.

Arıkan sordu: Yeni bir U dönüşü gelir mi?
Geçtiğimiz günlerde “Z Raporu” adı altında düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, 2023 yılını değerlendiren ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Arıkan, bu konuya dikkat çekerek, AK Parti’nin dış politikasını eleştirmişti. Arıkan, “2023’ün ana gündemlerinde biri olan İsveç’in NATO üyeliği olayına bakalım.Şubat 2022’de başlayan Rusya-Ukrayna savaşı ile NATO’da hareketlilik başladı ve İsveç’in üyelik sürecini hızlandırdı.Malum o dönem İsveç terör yasasını kabul etmişti. Sayın Erdoğan Şubat 2023’te  “İsveç boşuna uğraşma, mukaddes kitabımın yakılmasına müsaade ettiğin müddetçe, evet demeyiz” dedi. Ayakta alkışlandı.23 Ekim 2023’te Aynı Sn. Erdoğan, İsveç’in NATO üyelik Protokolünü imzaladı.Aynı Sn. Erdoğan’ın, Dışişleri Bakan Yardımcısı; 26 Aralık 2023 tarihli Meclis Dışişleri Komisyonu toplantısında müttefikliğin öneminden bahsetti. Tutanaklarda bunu görebilirsiniz.’İsveç'in NATO'ya katılımının Avrupa Atlantik Bölgesi’ni daha güvenli hâle getireceğini, ikili ilişkilerimizin müttefiklik bağı ve sorumlulukları temelinde daha da geliştirilmesine hizmet edeceğini, özellikle bizim için kritik önemde olan savunma sanayisi alanında iş birliğimizin gelişmesine katkı sağlayacağını değerlendiriyoruz.’ dedi. Maddem müttefiklik bağı önemliydi, savunma sanayii iş birliği önemliydi sonuçta da bunlara bağlanacaktı niçin Sn. Erdoğan bu konuşmaları yaptı?Biz nedenini biliyoruz! Seçmeni konsolide etmek! ‘Vay be reise bak’ dedirtmek! Ama bakıyorsunuz Meclis Dışişleri Komisyonu toplantısında İsveç’in NATO üyeliğine Saadet Partisi hayır oyu verirken AK Parti ve MHP kabul oyu verdi.”