Arıkan: Puanımız 100 üzerinden 37!

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, 'Hiç kimse kusura bakmasın, otoritelerin kişisel ve keyfî kararlarına veya gücüne göre uygulanan hukuk hiç kimseye saadet getirmez, bunu her seferinde defalarca gördük' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Arıkan: Puanımız 100 üzerinden 37!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) konuştu. Arıkan, 'Bugün Türkiye'de Mecliste konuştuğumuz hemen hemen her konu genel bir soruna işaret etmekte, o da hukukun üstünlüğü. Hukukun üstünlüğü demokratik toplumların temel taşlarından biridir; adaletin, eşitliğin ve özgürlüğün korunmasında hayati bir role sahiptir. Hiç kimse kusura bakmasın, otoritelerin kişisel ve keyfî kararlarına veya gücüne göre uygulanan hukuk hiç kimseye saadet getirmez, bunu her seferinde defalarca gördük' dedi.

Arıkan: Puanımız 100 üzerinden 37!

Milletvekili Mahmut Arıkan, verileri paylaştı

Dünya Bankasının verilerini paylaşan Arıkan, şunları söyledi: Elimde Dünya Bankasının 2022 yönetişim göstergeleri var. 0’ın en düşük, 100’ün en yüksek olduğu bir skalada Türkiye'nin hukukun egemenliği alanındaki puanı 100 üzerinden 37, aynı listede Arjantin’in puanı 35; ifade özgürlüğünde puanımız 23, Arjantin’inki 63; yolsuzluğun kontrolünde puanımız 100 üzerinden 35, Arjantin’inki de hakeza 100 üzerinden 35. Niye Arjantin’i örnek olarak gösterdim? Aynı ligde olduğumuz için Arjantin ile Türkiye’nin kıyaslamasını sizlerle paylaşmış oldum. Bu puanlarla yaşadığımız Türkiye işte ortada, hukukun egemenliğinde puanımız sadece 37; işte, puanımız böyle olduğu için böyle mağduriyetler cenneti olan bir ülke karşımıza çıkmakta. Gezi olayları süresince kolluk kuvvetlerinin orantısız güç kullanımı, insan hakları ihlalleri veya temel özgürlüklerin kısıtlanması gibi konular kamuoyu ve hatta uluslararası toplum tarafından tartışılmıştı. Polisin orantısız güç kullanımı neticesinde vatandaşlarımızın yaralandığı ve hayatını kaybettiği gündeme geldiği gibi, olaylar esnasında pek çok kamu malına zarar verildiği de gündeme gelmişti. Tabii, bu esnada dezenformasyonun nelere sebep olduğunu hep beraber görmüştük. Tüm bu olaylar için etkin soruşturmaların yapılması ve varsa sorumluların cezalandırılması kamuoyu vicdanı açısından büyük önem arz etmekte.