Arıkan İktidar ortaklarından destek istedi

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, TBMM'de yaptığı konuşmada iktidar ortaklarına seslenerek, önergelerine destek istedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Arıkan İktidar ortaklarından destek istedi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi TBMM Grubu, Türkiye'de yaşayan engelli vatandaşlarımız hakkında sağlıklı politikalar geliştirilmesi ve bu konuda yapılacak yasama ve yürütme faaliyetlerinde müracaat edilmesi için engellilerin engellerinin dünya standartlarına göre kategorizasyonlarının gerçekleştirilmesi amacıyla önerge verdi. Önergenin gerekçesini SP Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan açıkladı. Herkesin bir engelli adayı olduğunu ifade eden Arıkan, iktidar ortaklarına seslenerek, “Engelliliğin partisi olmaz, engelliliğin siyaseti de olmaz. Bugün, bırakalım aramızdaki görüş farklılıklarını, görüş ayrılıklarını hepimiz engellilerimiz için el ele verelim. Bu dert hepimizin derdi, bu derde hepimiz, bütün siyasi partiler olarak sahip çıkmalıyız. Evet, Saadet Partisi olarak bugün muhalefetiz, sayımız konuşmaların sonunda yapılacak oylamalar için yeterli değil, bunun farkındayız. Ama şunu da biliyoruz ki bu Meclis altındaki tüm siyasi partiler engelliler konusunda hassasiyet sahibidir. İktidar ortaklarının kıymetli vekilleri diyeceğim ama vekiller çok az burada, yine de ben iktidar ortaklarının vekillerine seslenmek istiyorum: Sahip olduğunuz bu engelliler hassasiyeti karşısında, muhalefetten gelen her şeyi kabul etmeme tavrınızı en azından bu konuda bir kenara bırakmanızı istirham ediyoruz çünkü toplumda dezavantajlı durumda olan engellilerimizin dertlerine çözüm üretmek bu Meclisin en asli vazifelerinden biri; bunu yapmak zorundayız. Bu öneriye ret oyu verecek arkadaşlar, “Görmedim, duymadım, bilmiyorum.” diyenler, bu tutum sizi seçmene karşı, Sayın Cumhurbaşkanına karşı sorumluluktan kurtarıyor diye düşünebilirsiniz ama unutmayın ki hem kendi vicdanınız hem de toplum vicdanı önünde sorumluluklarınız var” dedi. 

Arıkan İktidar ortaklarından destek istedi
Saadet Partisi olarak hayra motor, şerre fren olmak parolası ile hareket ettiklerini belirten Arıkan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Teklifimizi yineliyorum: Muhalefet olarak ya biz yüce Meclisimize çalışmalarımızı getirelim, siz kabul edin ya da siz getirin, biz kabul edelim. Biz size düşman değiliz değerli arkadaşlar. Saadet Partisi Grubu olarak bizim parolamız, hayra motor, şerre fren olmak. Bizim derdimiz, topluma karışamayan engellilerimizi hayata katmak; bizim derdimiz, engellilerimizin maddi sıkıntılarına çözüm üretmek; bizim derdimiz, ortez, protez yardımlarını artırarak vatandaşlarımızın hiç olmazsa bu ihtiyaçlarına erişimini sağlayabilmek; bizim derdimiz, engelli ve yaşlı aylıklarında, evde bakım ücretlerinde kılı kırk yarmadan hane halkı endeksli hesaplamalardan daha adil ve birey endeksli hesaplamaya geçerek mağduriyetlere engel olmaktır; bizim derdimiz, tutarsız sağlık kurulu raporlarından ötürü engelliliğini dahi belgeleyemeyen vatandaşlarımızın mağduriyetlerini ortadan kaldırmaktır; bizim derdimiz, sadece engellilerimiz değil onlara bakan fedakâr vatandaşlarımızın da engellimizden sonra sahipsiz kalmaması için SGK kapsamında güvence altına alınmasını sağlamaktır.  Kendi  vatandaşımız için, kendi engellilerimiz için engelleri hep beraber kaldıralım. 
Bakın, hepimiz, bu Meclis çatısı altındaki bütün siyasi partiler engelli federasyonlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, akademisyenlerle, vatandaşlarla sürekli görüşüyor. Emin olun, sorunlar hep beraber bir araya geldiğimizde çözülemeyecek sorunlar değil. Ancak, iktidar olarak biraz sonra yapılacak oylamada “muhalefete muhalefet” tutumuyla hareket ederseniz günün sonunda kaybedenler zaten toplumumuzda dezavantajlı olan engellilerimiz olacaktır. İnsanımızı bununla lütfen sınamayınız; Allah muhafaza, sınanacak hâle gelebilirsiniz. O yüzden her şeyi bir kenara koyun ve kabul edin. Halkımız da en azından bu konuda devlete güvenebileceğini bilsin diyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum”
Önerge üzerine yapılan konuşmaların ardından yapılan oylamada önerge iktidar ortaklarının oylarıyla reddedildi.