Arıkan: İktidar Filistin'in yanındaymış gibi yapıyor!

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, düzenlediği basın toplantısında dünya, Türkiye ve Kayseri gündemini değerlendirdi. İktidarın dış politikadaki tutumunu değerlendiren Arıkan, iktidarın Filistin'in yanında duruyormuş gibi yaptığını, konuyla ilgili en net tavrının TBMM'de bir içecek markasını yasaklamak olduğunu söyledi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Arıkan: İktidar Filistin'in yanındaymış gibi yapıyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, 2023 Z Raporu adı altında düzenlediği basın toplantısında 2023 yılının olaylarını ele alarak, dünya, Türkiye ve Kayseri gündemindeki konuları değerlendirdi.

Arıkan: İktidar Filistin'in yanındaymış gibi yapıyor!

Saadet Partisi İl Başkanı Baki Coşkun’un da katıldığı toplantının başında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarının gününü kutlayan Arıkan, basın mensuplarının haber yaparken tedirgin olduğunu belirterek, “Bütün arkadaşlar eminim ki her haber yaparken bir tedirginlik duyuyor. Acaba başıma bir iş gelir mi? Acaba evimden alınır mıyım? Acaba emniyete sorguya davet edilir miyim tedirginliği içerisinde bu mesleği icra etmeye çalışıyorsunuz. Ben bir kere daha gününüzü tebrik ediyorum. Ama şunu da bugünle alakalı son cümle olarak ifade etmek istiyorum: Allah hepinizin yardımcısı olsun.” dedi. 

Hükümet miting değil gereğini yapmalı… 

Arıkan, açıklamalarına dünya gündemini meşgul eden Filistin konusu ile başladı. İktidar ortaklarından Filistin’in yanında duruyormuş gibi değil, gerçekten Filistin’in yanında durmalarını talep ettiklerini ifade eden Arıkan, “Sayın Akar, Kayseri Milletvekilimiz sizlere söyledi. Kınaya kınaya elimizde kına kalmadı dedi. Artık kınamanın ötesinde bir şeyler yapmamız gerekiyor. Filiz İsrail'le olan ticareti durdurmak bu kadar zor olmasa gerek. Güney Afrika birçok iktidar mensubu arkadaşımız beğenmeyecektir. Yüzde 80 Hristiyan, yüzde 20’si Müslüman, İsrail'le yapılan bütün gemi ticaretini durdurdular. Malezya, Bütün gemi ticaretini durdurdu. Bizimkiler ne hikmetse bu gemi ticaretini durdurma noktasında hiçbir adım atmıyorlar. Tam tersi bu hususu dillendiren Saadet Partisi'ni çok sert sözlerle eleştiriyorlar. Böyle bir ticaret yok diyorlar. Ama meclis kürsüsüne Ticaret Bakanı Ömer Bolat çıktı. Dedi ki, ‘7 Ekim'den bu tarafa İsrail'le olan gemi ticaretimiz yüzde 48 azaldı’ dedi. E hani yoktu ticaretiniz? Hani Saadet Partisi bunu dillendirdiği için olmadık eleştiriler olmadık hakaretler yapıyordunuz. Özlem Zengin Grup Başkan Vekili AK Parti'nin ısrarla Saadet Partisi'ni Filistin noktasında meclisi yanlış yönlendirmekle suçluyordu.  Meclisin bir STK olmadığını, yapılacak işlemlerle alakalı hükümetin gerekeni yaptığını iddia ediyordu. Ama maalesef gördük ki hükümet gerekeni maalesef yapmıyor. Hatay milletvekilimiz belgesiyle ortaya döktü. İsrail'e gemilerin nasıl gittiğini, nasıl sevkiyat yapıldığını net bir şekilde ortaya koyduğu videolar ortaya çıktı. Ama hükümet tek bir şey yaptı. Miting yaptı.Yürüyüşler yaptı, eylemler yaptı. Bizim Kayseri'mizde de Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin önünde insanlarımızı topladık. Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş yaptık.Yapılmalı mıydı? Yapılmalıydı. Ama bu tarz yürüyüşlerle üzerimizdeki vazifeden kurtulmuş olmuyoruz. Biz eylem yapma mecburiyetindeyiz. İnsanların gazını alıp ‘Bakın nasıl konuştuk, nasıl İsrail'e cümle olarak haddini bildirdik’ demek Gazze'deki insanların yardımına koşmak demek değildir. Mecliste çıktık bu kardeşiniz de meclis kürsüsüne çıktı, dedi ki ‘Allah rızası için şu Filistin noktasında samimi olun, gereken yardımı yapın.’ AK Partili milletvekilleri çıktı, dedi ki, o tarih için söylüyorum, ‘666 ton gıda yardımı gönderdik’ dedi. Ya Filistin'deki insanlar bizden gıda yardımı istemiyorlar. Bizden özgürlük mücadelelerine destek istiyorlar. Bizim gönderdiğimiz 666 ton gıda yardımıyla Gazzeliler aç değil, tok ölüyorlar” diye konuştu. 
İktidarın Gazze ile ilgili en net tavrının TBMM’de bir içecek markasını yasaklamak olduğunu belirten Arıkan, “Yaptığı elle tutulur tek eylem bu. Onun dışında hiçbir şey yapmadı. Meclis lokantalarında Coca Cola'yı yasakladıkları hafta Coca-Cola üreticilerine 570 milyon teşvik kredisi çıkarttılar. Nereden öğreniyoruz? Resmi gazeteden öğreniyoruz” diye konuştu. 
İktidarın bu konuda adım atmamasının sebebinin bütçedeki açık olduğunu belirten Arıkan, “Bir nokta 2.7 trilyon lira faiz olduğu müddetçe hiçbir şey yapamazsınız.” diyerek, iktidarın İsveç’in NATO’ya üyeliği konusunda da verdiği sözleri tutmadığını ifade etti. 

2023 hedefleri tutmadı

İktidarın 2011 yılında davulla zurnayla 2023 yılı hedeflerini açıkladığını ancak bu hedeflerin tutmadığını belirten Arıkan, “Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alacağız dediler. Bugün 17. sıradayız. Hedef 10, gerçekleşen 17… Kişi başına gelir 25 bin dolar olacak dediler. Bugün gelirimiz şişirilmiş rakamla 13 bin dolar. Enflasyon tek hane olacak dediler, gerçek araştırmacılara göre üç haneli rakamlara gelmiş.  Otoyol bugün Kayseri'nin belki de en önemli problemlerinden bir tanesi. Biz otobana çıkabilmek için nereye gidiyoruz? 150 bin nüfuslu Kırşehir'e gitmek zorundayız. 100 nüfuslu Nevşehir'e gitmek zorundayız ki Ankara'yı otoban üzerinden ulaşalım. Otoyol hedefleriyle alakalı 2023 hedeflerine sadece yüzde 26’sı gerçekleştirmiş arkadaşlar. Sadece yüzde 26…
Dünyanın en büyük devletlerinden biri olduğumuzu iddia ediyoruz. Gönlümüz bunu sonuna kadar istiyor. Ama rakamlar böyle demiyor. Dünyada faiz oranları açısından 4. sıradayız. Bizim üstümüzdeki 3 ülke kim? Zimbabve, Arjantin, Venezuela…Üzgünüm arkadaşlar. Hayaller Avrupa Ama hayatlar enflasyon gerçeği ile bugün karşı karşıyayız. Avrupa'daki oranları paylaşmaya bile gerek yok.”

Başarısızlıkları başarı gibi anlatıyorlar!

TÜİK verilerine gören 18-24 yaş arası gençlerin yüzde 48’inin mutlu olduğunu ifade eden Arıkan, bunun müsebbibinin SP, CHP ve İYİ Parti değil, 20 yıldır ülkeyi idare eden insanlar olduğunu söyledi. Son yıllarda literatüre ‘Ev Genci’ diye bir tanımın girdiğini belirten Arıkan, “Ne demek ev genci? Sabah kalkıyor genç. Gidecek yeri yok. Gidecek bir işi yok. Haliyle sabahtan akşama kadar evde yaşama durumuyla karşı karşıya. Bu oran ne kadar biliyor musunuz? Yüzde 24.2 Gençlerin çeyreği dörtte biri ev genci tanımına uygun hale gelmiş vaziyette” dedi. 
İktidarın algıyı çok iyi yönettiğini ifade eden Arıkan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İletişim Başkanlığı hepimizin, tırnak içinde söylüyorum, ‘en büyük’ derdi. Başımızın belası tabiri yerindeyse. Ne iş yapar İletişim Başkanlığı? Algı siyaseti yapar. Ve İletişim Başkanlığı'na ayrılan bütçe kurumlar içerisinde artırılan bütçelere baktığımızda en yüksek oran yüzde 250 artırılmış. Fahrettin Altun'un bütçesi yüzde 250 artırılmış. O rakamın büyüklüğünü tasavvur edebilmek için bir başka kıyaslama veriyorum. Cumhurbaşkanlığı bütçesinin üçte birine tekabül ediyor. Koskoca Cumhurbaşkanlık bütçesinin üçte biri kadar parayı İletişim Başkanlığına vermişiz. Ne için? 2 bin liralık bursu başarı gibi bizlere yutturması için böyle bir hamle yapılmış oldu maalesef."

Mafyanın hakim olduğu ülke haline geldik

Hukuk ve insan hakları konusundaki bazı verileri paylaşan Arıkan, Türkiye’nin 2023 yılında Küresel Suç Endeksinde ilk 15 içinde yer aldığını belirterek, “Bugün geldiğimiz nokta itibariyle Avrupa'nın küresel suç endeksi noktasında zirveye çıkmış vaziyetteyiz. Küresel suçtan ne anlıyoruz. Mafyadan bahsediyoruz. Mafyanın hakim olduğu bir ülke haline geldik. 2002’de bu arkadaşlar iktidara geldiklerinde devlette kurumsallaşmayı sağlayarak mafyayı bitireceğiz dediler. Mafya bitti mi? Ne bitmesi? Cezaevinde neredeyse mafya kalmadığı bir süreçle karşı karşıyayız” dedi.